Rijschool Verhoeff en Rijschool Johan, samen sterk in rijlessen.
Rijschool Verhoeff en Rijschool Johan, samen sterk in rijlessen. Rijschool Johan

Het beste van twee rijscholen

18 september 2019 om 17:30 Advertorial_1

H'VELD-G'DAM Wie kent rijschool Verhoeff niet? Hele families hebben les gehad van Gert Verhoeff of daarvoor van zijn vader. Rijschool Verhoeff is al zo'n 45 jaar een begrip in Hardinxveld-Giessendam en omstreken. Generaties hebben naast Gert in de auto gezeten en de fijne kneepjes van het autorijden geleerd. Wegens toenemende vraag is Rijschool Verhoeff een samenwerking aangegaan met Rijschool Johan.

Rijschool Johan bestaat sinds 1 januari 2019, een jonge rijschool gevestigd naast Rijschool Verhoeff. Buurman en Buurman zou je zeggen! Johan heeft voorheen gewerkt in de detailhandel. In zijn functie als bedrijfsleider heeft hij daarbij ook veel collega's begeleid in een leertraject. ,,Omgaan met jongeren en ze nieuwe dingen leren zit me in het bloed", aldus Johan. Zo bekeken is zijn carrièreswitch naar rijinstructeur dan ook een logische stap. De samenwerking tussen de rijscholen zorgt ervoor dat er kort geschakeld kan worden. De leerling krijgt zoveel mogelijk les van Johan of Gert, echter een combinatie is ook mogelijk. ,,Het voordeel is met name zichtbaar als de leerling een bepaald niveau heeft en dat getoetst wordt door de ander, zo houden we elkaar scherp!"

,,We werken met een instructievorderingskaart. Hierbij is direct zichtbaar voor de instructeur, maar ook voor de leerling, hoe ver deze staat in de opleiding. Daar zit zeker structuur in; eerst komt voertuigbeheersing aan bod, daarna de eenvoudige verkeerssituaties. Vervolgens de moeilijke verkeerssituaties en de bijzondere verrichtingen en als laatste zaken als defensief, milieuvriendelijk en besluitvaardig rijden. Ook geven we zo veel mogelijk tips over het nieuwe rijden. Denk aan laten uitrollen van het voertuig, op tijd schakelen, auto uitzetten als men lang moet wachten etc."

Er wordt bijna altijd examen gereden vanaf de CBR-locatie te Schelluinen, en dus rijden we veelal in Gorinchem en omgeving, echter de rijschool gaat ook geregeld richting Dordrecht of Rotterdam. Het werkgebied ligt voornamelijk in Sliedrecht, Hardinxveld en Giessenburg, maar ook klanten uit de omliggende dorpen als Molenaarsgraaf, Bleskensgraaf, Wijngaarden en Ottoland zijn van harte welkom. Er wordt zes dagen in de week gereden, op zondag wordt geen les gegeven.

,,Gelijk beginnen? Meerdere uren in de week, geen probleem! Faalangst of ADHD? Dan bent u ook van harte welkom! Voor ondernemers en particulieren van Hardinxveld en omstreken verzorgen beide rijscholen ook E achter B. Dit is vaak mogelijk in een aantal blokuren, waarbij het examen ook snel gepland kan worden. Tenslotte verzorgen we ook opfriscursussen voor degenen die al langer hun rijbewijs hebben en misschien niet meer de weg op durven of bepaalde zaken eens willen oefenen die ze verleerd zijn."

Rijschool Verhoeff is gevestigd op Venusstraat 75, Rijschool Johan op Venusstraat 79.

Zie ook de websites van beide rijscholen: www.rijschoolverhoeff.nl en www.rijschooljohan.nl. Aanmelden kan via beide websites.

advertentie
advertentie