Sprongduel
Sprongduel Wim v.d.Pijl

Groen licht voor renovatie korfbalvelden HKC

26 september 2019 om 11:19 Korfbal

H'VELD-G'DAM De gemeenteraad van Hardinxveld heeft toestemming gegeven voor het opknappen en aanpassen van de kunstgrasvelden van korfbalvereniging HKC. Dat zal dit najaar of komende winter gebeuren. Het tweede veld wordt dan ook verplaatst naar het grasveld achter het hoofdveld. Met de renovatie en de verplaatsing is een bedrag van ruim 556.000 euro gemoeid.

door Ward den Besten

Alle partijen steunden het raadsvoorstel. Vanwege de hobbels op het veld is volgens SGP-raadslid Erik van den Bosch het onderhoud ,,onontkoombaar". Doordat het tweede veld wordt verplaatst, komt er op de vrijgekomen plek ruimte voor woningbouw. Dat maakt het ,,financieel dragelijk", aldus Van den Bosch.

Zowel het SGP-raadslid als de andere partijen benadrukten dat de overlast die omwonenden ervaren als er op de velden gespeeld wordt, tot een minimum beperkt moet blijven. Dat is niet alleen de taak van HKC, maar ook van de gemeente, aldus Max van den Bout van de PvdA, die vindt dat de laatste zich daar te gemakkelijk vanaf maakt. Ook Paul Hoogstraten (TAB) is van mening dat de gemeente haar ,,verantwoordelijkheid" moet nemen ten opzichte van overlast. ,,Je moet er samen een weg in zien te vinden", zei fractievoorzitter Cor van Vliet van de ChristenUnie, die tegelijk aangaf er trots op te zijn dat het sportveld midden in het dorp ligt. Maar dat heeft volgens hem wel consequenties.

Dat er nu zo'n groot bedrag wordt geïnvesteerd in HKC, is voor een aantal partijen reden om het beleid rond investeringen voor sportverenigingen nog eens goed tegen het licht te houden. Hoogstraten wil dat in het beleid ,,gelijkwaardigheid" is voor alle verenigingen. ,,Het kan niet zo zijn dat er wisselende besluiten worden genomen."

Behalve nieuw kunstgras, krijgen de twee korfbalvelden ook kleinere afmetingen. De landelijke korfbalbond wil dat voor de zomer van 2026 alle verenigingen in het buitenseizoen spelen op dezelfde veldafmetingen als in de zaal.

advertentie
advertentie