doelpoging Krista van Hunnik
doelpoging Krista van Hunnik w vd pijl

Vriendenschaar ondermaats

29 september 2019 om 11:01 Korfbal Deel je nieuws

Onder slechte omstandigheden is Vriendenschaar er niet in geslaagd om afstand te nemen van BEP uit Purmerend. In een slechte wedstrijd trok de tegenstander aan het langste eind, waardoor Vriendenschaar de aansluiting met de middenmoot mist.

Op het veld, waar de harde wind vrij spel had, zagen de toeschouwers een onaantrekkelijke wedstrijd, waarin het arbitrale duo deelde in de malaise, en voornamelijk de bezoekers daar last van hadden.

Vriendenschaar startte opnieuw niet scherp, waardoor het na 20 minuten tegen een 8-3 achterstand aan keek. Individuele fouten in de verdediging en onvoldoende grip op de rebound gaven BEP de kans een voorsprong te nemen. Vier dames-doelpunten en een inhaalrace in het 2e kwart zorgden ervoor dat de CAB holland-ploeg terug in de wedstrijd kwam en in de tweede bedrijf nog alle kansen had om het tij te keren met 8-7 op het scorebord.

De tweede helft liet echter geen beter beeld zien. De schutters kregen het vizier niet op scherp, het geluk ontbrak en er werden verkeerde keuzes gemaakt, waardoor de ploeg op 1 doelpunt bleef steken. BEP bleef op de juiste momenten scoren, waardoor zij aan het einde de terechte winnaar waren.

Vriendenschaar zal de komende weken uit een ander vaatje moeten tappen om punten te vergaren tegen betere tegenstanders dan de ploeg uit Noord-Holland.

Na 60 minuten was de eindstand 14-12, waarbij Krista van Hunnik topscoorder was met 3 doelpunten. De andere doelpunten kwamen uit handen van Christian Brouwer en Julian Voorwinden (2x) en Daan Brouwer, Celine van Meeteren, Peter Visscher, Jorrit Muilwijk en Caroline Blokland (1x).