Afbeelding
Suzanne Heikoop

Bijeenkomst over nieuwe maritieme opleiding

2 oktober 2019 om 11:47 Onderwijs

H'VELD-G'DAM Op 20 juni is in Hardinxveld-Giessendam de intentieovereenkomst 'Maritiem Onderwijs' getekend door vertegenwoordigers van regionale overheid, onderwijs en ondernemers. Dit betekent dat de onderwijsinstellingen gezamenlijk een opleidingsvoorstel gaan opstellen voor regionaal regulier onderwijs gericht op de maritieme markt. De mbo-instellingen gaan bovendien aan de slag met het ontwikkelen en aanbieden van modulaire om-, her- en bijscholingsprogramma's voor huidige werknemers van maritieme-techbedrijven. Het opleidingsvoorstel wordt op 17 oktober voorgelegd aan de maritieme bedrijven.

,,De overeenkomst en bijeenkomst zijn mooie mijlpalen, want maritiem onderwijs in de regio staat al lange tijd op diverse verlanglijstjes", vertelt Xanthine, accountmanager van de gemeente Hardinxveld-Giessendam. Inmiddels zijn onderwijspartijen Gilde Vakcollege Techniek, Da Vinci College en de STC Group aan de slag gegaan. Zij hebben plannen ontwikkeld voor het realiseren van een doorlopende leerlijn van vmbo naar mbo en waar mogelijk hbo in het regionaal regulier onderwijs. Hun ambitie is in 2020 te starten.

De onderwijspartijen willen hun ideeën graag op 17 oktober aan het maritieme bedrijfsleven presenteren en tegelijkertijd ophalen wat de wensen en bijdragen van het bedrijfsleven zijn. Kommer Damen zal op inspirerende wijze aangeven hoe hij de samenwerking onderwijs-bedrijfsleven ziet en nodigt aanwezigen nadrukkelijk uit samen te werken met het onderwijs. Bijvoorbeeld met input voor lesstof, stageplaatsen en gastlessen. Het motto is dan ook: ,,Alleen ga je sneller, maar samen komen we verder!" Met de bijeenkomst hopen de partijen dat maritieme bedrijven directe invloed uitoefenen op de opleiding van de toekomstige vakmensen.

De bijeenkomst vindt plaats op 17 oktober op Damen Shipyards, Rivierdijk 544 in Hardinxveld-Giessendam. Inloop start om 15.30 uur en om 15.45 start het programma. Aan het einde om 17.15 uur is er nog ruimte voor netwerken tot 18.00 uur. Neem hiervoor en voor de badge wat extra visitekaartjes mee. Aanmelden kan voor 15 oktober via xo.jut@hardinxveld-giessendam.nl met aantal personen, naam bedrijf en adres.

De bijeenkomst wordt door het bedrijfsleven gesteund, waaronder Werkendam Maritime Industries, Den Breejen Shipyard, Damen Shipyards Hardinxveld, Holland Shipyards Group en Neptune Marine.

advertentie
advertentie