Afbeelding
Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

Eerste lustrum seniorenbeurs

8 oktober 2019 om 11:01 Maatschappelijk

H'VELD-G'DAM Voorbereid op de toekomst. Dat is de slogan van de vijfde seniorenbeurs in sporthal de Wielewaal. Theatermaker Henk Vlot en wethouder Trudy Baggerman openden op donderdag 3 oktober het evenement voor vijfenvijftigplussers. 

door Suzanne Heikoop

De dag van de ouderen bestond al jaren, maar sinds 2015 is het evenement voor een grotere doelgroep. ,,De dag bestond toen uit een vaartochtje of een etentje en werd bezocht door een kleine groep oudere mensen.", vertelt comitévoorzitter Piet van de Priem. ,,We wilden de jonge senioren ook graag bij de dag betrekken en zijn daarom met de beurs gestart. Het doel van deze dag is om bewustwording te creëren. Mensen worden gestimuleerd om langer thuis te blijven wonen. Dat kan prima, als men op tijd nadenkt over eventuele aanpassingen. Zo staan medewerkers van een makelaar en Fien Wonen bezoekers te woord over hun woonruimte. Daarnaast zijn er heel veel kraampjes die gaan over het inrichten van de toekomst. Het comité bestaat uit ervaringsdeskundigen en zorgaanbieders, dus we geven de onderwerpen die we in ons werk en leven tegenkomen ook zeker een plaatsje op dit evenement."

De beurs gaat over alles wat Hardinxveld te bieden heeft aan huisvesting, zorg, welzijn en activiteiten. Wethouder Trudy Baggerman is al vijf jaar intensief betrokken bij de beurs en heeft het uit zien groeien naar een bloeiend evenement. ,,Ieder jaar groeit de beurs een beetje. Inmiddels komen er zo'n 700 bezoekers uit Hardinxveld en de omliggende dorpen. Het is ook echt een ontmoetingsplaats. Het eerste jaar kreeg ik de tranen in mijn ogen door twee oudere dames die uit elkaar verhuisd waren en van elkaar dachten dat ze niet meer leefden. Ze kwamen elkaar hier weer tegen. Dat was zo'n mooi moment! Als oudere hoef je niet thuis te zitten. Er zijn veel activiteiten en de nieuwe Wijkhopper rijdt mensen naar locaties in de buurt." 

Naast nieuwe indrukken en ontmoetingen, is het ook een kweekvijver voor talent. Piet: ,,Vorig jaar was een man bij de workshop prachtige rozen aan het schilderen. Hij had altijd al met penseel aan de slag willen gaan, maar durfde het niet. Op de beurs kreeg hij handvatten om ermee aan de slag te gaan en erna is hij cursussen gaan volgen." De insteek is om zo vrijblijvend mogelijk te blijven. ,,Sommige mensen vinden het moeilijk om ergens op af te stappen. Hier kan er op een rustige en vrijblijvende manier een praatje gemaakt worden, zowel met bedrijven als met andere senioren." Trudy haakt erop in: ,,We brengen mensen bij elkaar en bieden mogelijkheden om geweldig oud te worden. Ik hoop er ooit bij aan te kunnen sluiten, oud worden kan hartstikke leuk zijn!" 

Gery Verschoor (82) zit aan een tafeltje te kijken naar een activiteit. ,,Ik ben tot nu toe ieder jaar geweest. Het is altijd gezellig en ik kom er veel mensen tegen." de geboren en getogen Hardinxveldse komt uit het bedrijfsleven, dus ziet veel bekenden. ,,Toch ontmoet ik hier ieder jaar nog nieuwe mensen!"

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie