Afbeelding
Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

Boerenverstand

16 oktober 2019 om 12:33 Overig

De vraag naar woningen is groot. Daarom pleit de lokale politieke partij T@B in de gemeenteraad voor een versnelling van woningbouwplannen. Snellere procedures, doorwerken op het gemeentehuis en daadkrachtige besluitvorming. Maar toen kwam opeens de stikstofcrisis! Ruim twee weken geleden togen boeren naar het Haagse Malieveld.

Ik ben niet zo van de barricade, maar ik kan het goed begrijpen. Het is een beroepsgroep die met hart en ziel onderneemt. Net zoals de visserijbedrijven. Ook die verdienen eindelijk eens een eerlijkere behandeling. Terug naar het boerenprotest. De oorzaak is het stikstofprobleem. Over de zwaarte daarvan wil ik nu niet uitwijden. Het is een feit dat het kabinet maatregelen neemt. Maar de manier waarop, daar zit het grootste probleem! Op advies van de commissie Remkes schiet de overheid plotsklaps door. Onze natuur is de T@B veel waard, maar...zo abrupt? Laten we het hoofd koel houden. Bouwprojecten dreigen te worden vertraagd. Terwijl inwoners bij de T@B-caravan vragen waar zij straks kunnen wonen. De verbreding van de A15 komt in gevaar? De aanpak van de A27 wordt uitgesteld? Terwijl u bijna dagelijks in de file staat.

Ondertussen kwam vorige week het positieve bericht dat kleinere projecten makkelijker kunnen doorgaan. Gelukkig, maar veel grote projecten zijn onzeker. Wordt onze maatschappij nu bestuurd door bestuurders of door regels? Den Haag grijp in! Kom met een aanpassing van beleid of desnoods met een noodwet. Het lijkt tegenstrijdig, maar daarmee kan ons land vooruit. Zorg dat projecten snel worden hervat. Dit zonder de nodige maatregelen uit het oog te verliezen. Bestuurders en politici; gebruik het boerenverstand!

Benhard van Houwelingen, raadslid Transparante partij voor Algemeen Belang (T@B)

advertentie
advertentie