Aktie van Mark Klop in HKC 1 - Dindoa 1
Aktie van Mark Klop in HKC 1 - Dindoa 1 H. van Kekerix

HKC loepzuiver tegen Dindoa: 30-12

20 oktober 2019 om 11:16 Korfbal Deel je nieuws

Na twee wedstrijden op vreemde bodem mocht HKC het op eigen veld opnemen tegen middenmoter Dindoa uit Ermelo. Een goede gelegenheid voor HKC om ook in de laatste wedstrijd van de heenronde van dit veldseizoen zonder puntverlies te blijven. Na enkele stroevere wedstrijden gingen bij HKC voor eigen publiek alle remmen los en werd na een

15-5 tussenstand uiteindelijk een eclatante 30-12 overwinning geboekt.

HKC ging voortvarend van start en nam binnen 7 minuten een 3-0 voorsprong. HKC speelde heel gevarieerd, heerste in de rebound en gaf veel verdedigende druk, waardoor Dindoa nauwelijks aan uitgespeelde kansen toekwam. De scores kwamen aanvankelijk nog aarzelend tot stand (6-2 na een kwartier spelen), maar daarna werden de duimschroeven aangedraaid. Gedreven spelend wist de BMN De Klerkploeg over alle schijven te scoren en het lukte Dindoa op geen enkele manier verdedigend vat te krijgen op de Hardinxveldse aanvallers. Soepel spelend wist de ploeg van John Spek en André Kuipers uit te lopen naar een alleszeggende 15-5 ruststand.

Mocht Dindoa nog enige hoop hebben gehad op een gunstiger resultaat, dan werd die hoop in de eerste minuten na rust meteen de grond ingeboord. Binnen vijf minuten had HKC vijfmaal gescoord en de stand naar 20-5 getild. Naast goed georganiseerd blijven korfballen, vergat HKC niet het publiek te vermaken en mooie staaltjes korfbal te laten zien, wat ook door het uitpubliek gewaardeerd werd. Halverwege de tweede helft was de voorsprong al opgelopen naar 25-8. In het laatste gedeelte van de wedstrijd kwamen Annelies Kop, Job Pauw en Veerle Havelaar nog in de ploeg voor respectievelijk Nadhie den Dunnen, Danny den Dunnen en Mabel Havelaar De voorsprong werd verder uitgebreid naar 28-8, waarmee de dertigste treffer in beeld kwam.  Misschien daarom verzandde het HKC-spel enigszins en werden er te snel kansen genomen, wat een tegendraads effect had. Het gaf de Ermeloërs de gelegenheid om nog dichterbij te komen tot 29-12, maar het was Mark Klop die in de ultieme slotseconde toch nog voor de dertigste treffer van de Boven-Hardinxelders zorgde: 30-12.

A.s. zaterdag speelt HKC de laatste veldwedstrijd, voordat de korfballers de zaal weer ingaan, thuis tegen Tweemaal Zes.. De eerste wedstrijd van deze competitie won HKC in Maartensdijk met overduidelijke 28-11 cijfers en moet het de ongeslagen status dus kunnen behouden. Aanvang 15.30 uur. HKC 2 speelt hiervoor tegen de reserves van Tweemaal Zes.