Hardinxveld kansloos onderuit

24 februari 2018 om 18:44 Sport/sport

H'VELD-G'DAM Op het kunstgras van sportpark Sluisweg heeft Hardinxveld zaterdagmiddag een kansloze nederlaag geleden tegen Woudrichem: het werd 1-4 voor de Brabantse gasten. Met een zestal afwezige basisspelers, door zowel blessures, schorsingen als vakanties, moest coach Arjan de Vries voor dit treffen flink improviseren.

Door Mike Rijnders

De start van de wedstrijd was wat onwennig en voordat alle belangstellenden goed en wel een plekje hadden gevonden lag de 0-1 al achter doelman Marc Koning van Hardinxveld. Een vrije trap van Tim Saaman was de vervanger van eerste doelman Karsten de Graaf te machtig, waarbij de sluitpost niet geheel vrijuit ging. Na een kwartier spelen deed Michael Visser namens Hardinxveld wel wat terug (1-1), maar vanaf dat moment was het toch Woudrichem wat de toon zette. Nog voor de rust liet Dilles de Vries een nieuwe Woerkumse voorsprong aantekenen, wat een ruststand van 1-2 inhield. In de tweede helft was Hardinxveld volledig onmachtig en besliste Tim Saaman in zijn eentje de wedstrijd. Na een droge schuiver (1-3) en nogmaals een vrije trap (1-4) liet de jonge aanvaller zijn hattrick noteren en bepaalde hij de eindstand op 1-4 in het voordeel van Woudrichem. Lees meer in Het Kompas van woensdag 28 februari.