Afbeelding
Arie van Noordenne

Vriendenschaar verliest weer

27 oktober 2019 om 13:22 Korfbal

H'VELD-G'DAM In een gelijk opgaande wedstrijd tegen de ( na zaterdag) nummer 2 op de ranglijst moest Vriendenschaar in het laatste deel van de wedstrijd haar meerdere erkennen in Unitas, dat op eigen terrein in de slotfase een geflatteerde overwinning van 20-15 behaalde op de hard werkende Hardinxvelders.

Het werd tactisch een boeiend duel tussen Unitas, dat aanvallend vooral op de gemakkelijk scorende dames steunt, en Vriendenschaar dat voornamelijk via haar snelle heren scoort. Bij Vriendenschaar stond de jonge Marijn Bakema in de ploeg voor de in Bosnië vertoevende Jorrit Muilwijk en had trainer Jorrit Ekelemans gekozen voor de geroutineerde Susan Leeuwis als vervangster voor de vorige week aan haar knie geopereerde Christa van Hunnik. Het begin was voor Unitas dat met 3 korfpunten uit 4 schoten goed van start ging. Vriendenschaar herstelde het evenwicht al snel en kwam in de 12e minuut via 2 schoten van de goed op dreef zijnde Daan Brouwer op 4-4. Door het tactisch sterk verdedigen van beide teams moest er aanvallend veel werk wordt verzet om tot scoren te komen. Enkele slordige uitwerkfouten waren er mede debet aan dat Vriendenschaar, dat in deze fase van de wedstrijd beter was, de wedstrijd niet naar haar hand kon zetten en niet verder kwam dan een kleine voorsprong van 7-8. In de laatste 5 minuten van de eerste helft zorgde 3 rake schoten van de Harderwijkse dames (die in totaal 12 korfpunten zouden scoren) er voor dat Unitas met een 10-8 voorsprong de eerste helft af kon sluiten.

Na de rust was het weer de thuisploeg die de score opende, maar bleven de groenhemden volgen door rake schoten van Bakema en de jongste Brouwer. Toen Julian Voorwinde vervolgens met een fraaie doorloopbal en een raak afstandsschot in de 12e minuut voor 13-13 zorgde, was alles weer mogelijk. In de volgende fase verzuimde Vriendenschaar echter om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Er werd onzorgvuldig met de kansen omgegaan en Unitas profiteerde daarvan. Enkele ongelukkige beslissingen van de jonge scheidsrechter pakten net verkeerd uit waardoor de thuisploeg een 16-13 voorsprong kon nemen. Vriendenschaar gaf het nog niet op, rebounder Peter Visscher kwam nog in de ploeg en met nog 5 minuten te spelen werd door de 7e treffer van topscorer Daan Brouwer de stand 15-17. Maar verder kwam het automatiseringsteam niet, geroutineerd speelde Unitas de wedstrijd uit en wist met 3 rake schoten in de laatste minuten er toch nog een ruime overwinning van 20-15 van te maken.

Vriendenschaar sluit door deze nederlaag het eerste deel van deze veldcompetitie af op de gevaarlijke zevende plaats met 2 punten meer als Velocitas ( dat verrassend won van KVS) en respectievelijk 1 en 2 punten minder dan BEP en GKV. Het kan zich nu gaan voorbereiden op  de zaalcompetitie in de overgangsklasse die begint op 23 november.

De korfpunten werden gescoord door: Daan Brouwer 7x , Julian Voorwinde 5 x, Marijn Bakema 3 x.