Kinderen van de Rehobothschool bij het nieuwe bordje van de Gezonde School
Kinderen van de Rehobothschool bij het nieuwe bordje van de Gezonde School Lisette Boon

De Rehobothschool is gezond!

28 oktober 2019 om 10:22 Onderwijs Deel je nieuws

De Rehobothschool heeft het themacertificaat “Welbevinden en sociale veiligheid” (behorend bij het vignet Gezonde School) behaald. Met het vignet Gezonde School laat de Rehobothschool -al sinds 2016- zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. De school is trots op dit behaalde resultaat!

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt de Rehobothschool voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.

Het vignet gezonde school werd al eerder behaald, maar nu is er het themacertificaat “Welbevinden en sociale veiligheid” aan toegevoegd. Hiervoor worden de volgende activiteiten ingezet:

- Het houden van kindgesprekken over hun welbevinden.
- Inzetten van kanjeroefeningen (kanjertraining) om het welbevinden bij kinderen te vergroten.
- Het werken in een Kameleongroep - een groep speciaal voor kinderen die extra zorg nodig hebben.

Directeur Lisette Boon van de Rehobothschool is trots om een Gezonde School te zijn. “Al enige tijd hangt op de gevel van onze school het logo “Gezonde School”. Zo kan iedereen zien dat kinderen zich prettig voelen op onze school!”

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Meer informatie: www.gezondeschool.nl.

 

advertentie
advertentie