Afbeelding
Fien Wonen

Fien Wonen gaat proefbelasting kantoorpand uitvoeren

4 november 2019 om 08:52 Overig

H'VELD-G'DAM Fien Wonen heeft van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) duidelijkheid gekregen over de aanpak om tot een veilig gebruik van hun kantoorpand in Hardinxveld-Giessendam te komen. Conform deze aanpak gaat de woningcorporatie in december een zogenaamde proefbelasting uitvoeren. De voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels gestart.

BZK heeft rekenregels en een stappenplan gepubliceerd waarmee gebouwen met zogenaamde breedplaatvloeren definitief beoordeeld kunnen worden. Met de proefbelasting wordt onderzocht of de vloeren de belasting voor kantoor en wonen kan dragen. De uitkomst hiervan moet uitwijzen of het nog nodig is verdere constructieve maatregelen te nemen.

Het pand aan de Rijnstraat in Hardinxveld-Giessendam werd in november 2017 ontruimd nadat bekend werd dat er twijfels zijn ontstaan over de draagkracht van de toegepaste vloeren naar aanleiding van het onderzoek naar de oorzaken van de gedeeltelijk ingestorte parkeergarage bij vliegveld Eindhoven. De woningcorporatie is sinds 2018 tijdelijk gehuisvest op de eerste etage van het gemeentehuis in Meerkerk.

advertentie
advertentie