De eerste wedstrijd voor HKC in de Hoofdklasse (zaal) is bij AW/DTV in Amsterdam
De eerste wedstrijd voor HKC in de Hoofdklasse (zaal) is bij AW/DTV in Amsterdam Korfbalvereniging HKC

HKC start hoofdklasseavontuur in Amsterdam

10 november 2019 om 10:50 Korfbal Deel je nieuws

Voor HKC start op zaterdag 16 november het hoofdklasseavontuur met de uitwedstrijd tegen AW/DTV in Amsterdam. Meteen een pittige wedstrijd voor de Boven-Hardinxvelders tegen een ploeg die al jarenlang in de top van de Hoofdklasse of zelfs soms in de Korfbal League speelt. Direct dus een goede test case om te zien waar de BMN DeKlerk nu staat in de voor haar nieuwe omgeving.

Dit seizoen zijn de overige tegenstanders: Avanti/Post Makelaardij (Pijnacker), Fiks (Oestgeest), KCC (Capelle a/d IJssel), Nieuwerkerk (Nieuwerkerk a/d IJssel), Rohda, (Amsterdam) en TOP (Arnemuiden). Allen gerenommeerde tegenstanders waarmee het nieuwe zaalkorfbalseizoen voor HKC naast  uniek vooral ook heel interessant gaat worden.

HKC boekte op het veld in de Overgangsklasse louter overwinningen en heeft ook een goede voorbereiding op de zaalcompetitie achter de rug. Het Intro Personeel zaaltoernooi werd overtuigend gewonnen, met overwinningen op SDO Kamerik (37-26), Sporting Delta (28-22) en plaatsgenoot Vriendenschaar (34-13).

Tegen AW/DTV zal HKC nadrukkelijker aan de tand worden gevoeld en daarom is het goed dat de ploeg van John Spek en André Kuipers ondersteund wordt door vele supporters die met een bus naar Amsterdam afreizen. De wedstrijd in sporthal Zeeburgereiland begint om 20.00 uur.

advertentie
advertentie