wedstrijdverslag vse1 vs hurricanes

11 november 2019 om 11:07 Overig Deel je nieuws

De winst is weer voor Rivertrotters dames 1.

Door: Joyce

Zaterdag 9 november stond de wedstrijd tegen Hurricanes op het programma; 20:30 uur in de Wielewaal Hardinxveld.

Een thuiswedstrijd voor de dames dus. Deze werd voorafgegaan aan een wedstrijd van de Rivertrotters heren, dus de tribune was lekker gevuld.  De dames uit Spijkenisse begonnen met een full court press verdediging. Daar hadden de Rivertrotter dames op getraind met Jaap en Rudy en dus ook een goed antwoord op. De wedstrijd werd geopend door een score van Karin. Aan het begin van de wedstrijd wilden de schoten niet allemaal vallen, maar na een aantal minuten gingen ze er toch in, mede door een paar goede schoten van Marion, Danielle en Esmee ging Rivertrotters de rust in met een prima voorsprong: 28-19

Het derde kwart begonnen de dames uit Hardinxveld met een straffe full court verdediging. Dit zorgde ervoor dat Hurricanes wat meer moeite kreeg om naar de ring te gaan. De rebound werd vaak gepakt door Joyce en Joella. Samantha hield de bucket dicht, zo werd de voorsprong verder uitgebreid. Mede door wat lekkere inside acties van Lisanne, Esther en Esmey, waarop ook wat fouten (en dus vrije worpen), werden uitgelokt, kwam de eindstand op 68-42.

Door de winst op Hurricanes, blijven de dames van Rivertrotters op een goede 2e plek in de competitie staan.

Aanstaande zaterdag 16 november spelen de Rivertrotters dames in Delft tegen de nummer 4 in de competitie: DAS.