Afbeelding
Ward den Besten

Rolstoelvriendelijke brug

13 november 2019 om 07:06 Verkeer en vervoer

H'VELD-G'DAM De voetgangersbrug tussen Buitendams en de Marsstraat moet rolstoelvriendelijk worden. De gemeenteraad heeft daarvoor een motie van het CDA aangenomen. Daarin wordt het college opgeroepen te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn.

door Ward den Besten

De brug is volgens het CDA een belangrijke verbinding tussen de wijk De Peulen en Giessendam-West. De partij geeft aan dat de brug momenteel niet goed toegankelijk is voor een aantal doelgroepen en gebruikers, ,,zoals (groot-)ouders met een kinderwagen, mensen met een rollator, rolstoelers, gebruikers van een scootmobiel en fietsers''. 

De brug begint bij de Buitendams bijvoorbeeld met een trap. ,,Dit betekent dat deze doelgroepen een grote omweg moeten maken om zich te verplaatsen tussen genoemde woonwijken'', aldus het CDA dat steun kreeg van de gehele gemeenteraad.

Ook de ChristenUnie ziet op bepaalde plekken in Hardinxveld mogelijkheden voor verbetering van de fiets- en wandelpaden. De partij baseert zich op een rapport van de Fietsersbond Drechtsteden. Daarin worden verschillende situaties in het dorp aan de kaak gesteld, waaronder de hoeveelheid fietspaaltjes. De ChristenUnie wil graag weten wat het college hiermee gaat doen.

advertentie
advertentie