Hardinxveld-Giessendam doet mee met Energiestrategie Drechtsteden

27 februari 2018 om 10:22 lokaal

H'VELD-G'DAM Bijna dertig organisaties, waaronder de gemeente Hardinxveld-Giessendam, hebben vrijdag 23 februari hun handtekening gezet onder de Samenwerkingsovereenkomst Drechtsteden 2050 Energieneutraal. De deelnemers hebben de afgelopen maanden een gezamenlijke aanpak ontwikkeld om te komen tot een energieneutrale regio in 2050.


De belangrijkste opdracht van de deelnemers is om ervoor te zorgen dat alle woningen en bedrijfsgebouwen in de regio in 2050 aardgasvrij zijn. De eerste stappen worden hiervoor al gezet met de uitrol van het warmtenet Drechtsteden. Maar ook energiebesparing door het beter isoleren van huizen en gebouwen en het duurzaam opwekken van energie (zonnepanelen, windmolens) staat op de agenda.

Veel inwoners zijn al actief bezig met het verduurzamen van hun woning. Bijvoorbeeld door hun huis beter te isoleren of door niet meer voor aardgas te kiezen bij de aanschaf van een nieuwe kookplaat of cv-ketel. Ook als gemeente zijn we bezig om lokaal invulling te geven aan het thema duurzaamheid. We stellen hiervoor momenteel een duurzaamheidsagenda op. Daarin staan concrete plannen over energiebesparing, alternatieve energiebronnen, duurzaam bouwen en elektrisch vervoer.

Op www.regionaalenergieloket.nl is uitgebreide informatie te vinden. Ook op www.energiebesparendoejenu.nl staat veel praktische informatie.

advertentie
advertentie