Afbeelding
SBBHG

Alle bedrijventerreinen in Hardinxveld voorzien van nieuwe beveiligingsapparatuur

23 november 2019 om 08:09 Maatschappelijk

H'VELD-G'DAM Medio oktober is ook bedrijventerrein De Peulen voorzien van geavanceerde ANPR camera's (met kentekenherkenning). Middels verlichte informatieborden wordt aan bezoekers kenbaar gemaakt dat zij een beveiligd terrein oprijden waar video-opname plaatsvindt (preventie).

Alle bedrijventerreinen in de gemeente zijn nu voorzien van deze nieuwe beveiligingsapparatuur. De toch wel hinderlijke, maar vooral storingsgevoelige, slagbomen zijn verwijderd. De nachtelijke surveillances door particulier beveiligingsbedrijf Alert Security blijven gehandhaafd.

De nieuwe camera's staan in verbinding met de Camera Uitlees Ruimte (CUR) te Gorinchem, waar de beelden tussen 22.00 en 06.00 uur live worden uitgekeken door bijzondere opsporingsambtenaren (BOA's). Alle beelden - 24 uur per etmaal - worden opgeslagen. Het systeem is gekoppeld aan een databank met verdachte voertuigen van de politie. Dagelijks vindt een screening plaats. In de praktijk heeft dit al diverse hits opgeleverd. Dit proces staat onder regie van de politie.

Beveiliging van de bedrijventerreinen heeft effect. Uit incidentencijfers van politie en brandweer blijkt dat de terreinen in de gemeente Hardinxveld-Giessendam tot de veiligste in de regio behoren.

Genoemde investeringen worden mogelijk gemaakt door de gemeente en door aan SBBHG deelnemende bedrijven.

advertentie
advertentie