Braderie in de Peulenstraat
Braderie in de Peulenstraat Richard van Hoek Fotografie

Geen investeringszone voor winkeliers

23 november 2019 om 14:06 Overig

H'VELD-G'DAM In het centrum van Hardinxveld komt geen bedrijfsinvesteringszone (BIZ) waar een aantal ondernemers zich hard voor heeft gemaakt. Onder de winkeliers was te weinig animo voor het plan dat het winkelgebied aantrekkelijker en levendiger moest maken.

Een BIZ verplicht ondernemers die geografisch onder het gebied vallen daar financieel aan bij te dragen. Om zo'n zone in te stellen, moet een tweederdemeerderheid daarmee instemmen. Maar dat aantal werd onder de winkeliers rond de Peulenstraat niet gehaald. Van de ruim honderd ondernemers die hun stem mochten uitbrengen, hebben zo'n zestig dat deze maand gedaan. Daarvan stemde een kleine meerderheid (32) voor de BIZ, zo maakte de notaris woensdag bekend.

Een BIZ is eerder ingesteld op industrieterrein Nieuweweg. Het voornaamste doel van zo'n zone is om geld vrij te maken dat ten goede moet komen van het hele winkel- of industriegebied . Zo kunnen er activiteiten worden georganiseerd, kan het straatbeeld worden verbeterd of veiligheidsmaatregelen worden getroffen.

Een veelgehoord probleem in winkelcentra is dat slechts een handjevol ondernemers bereid is activiteiten te organiseren, terwijl de meeste winkeliers wel meeprofiteren van evenementen als braderieën of themadagen. Een BIZ kan daarin een oplossing bieden.

advertentie
advertentie