Mark Klop maakt een 'one-hand'
Mark Klop maakt een 'one-hand' H. van Kekerix

HKC ruim langs Rohda

24 november 2019 om 11:55 Korfbal Deel je nieuws

Voor de eerste thuiswedstrijd had HKC voor een fraaie muzikale omlijsting gezorgd en was sporthal Het Dok volgestroomd om HKC voor het eerst in eigen huis op Hoofdklasseniveau bezig te zien. Te gast  was het Amsterdamse Rohda, dat door de kenners een moeilijk seizoen wordt toegedicht. Dat bleek ook in deze wedstrijd want HKC wist na een 17-7 ruststand met overduidelijke 34-18 cijfers beslag te leggen op beide punten en hiermee ongeslagen te blijven in dit nog prille zaalseizoen.

In de 2e minuut opende Mabel Havelaar voor HKC de score en na een snelle tegentreffer wist HKC binnen vijf minuten door te stoten naar 4-1. Na een nieuwe Amsterdamse goal maakte HKC duidelijk dat er voor het eens zo roemruchte Rohda deze zaterdag in Boven-Hardinxveld niets te halen viel. Aan de hand van haar loepzuivere captain Corné Troost werd door HKC al na 13 minuten een 8-2 voorsprong opgebouwd. Ondanks dat de spanning hiermee al snel uit de wedstrijd was verdwenen deed de thuisploeg wel aan klantenbinding door fraaie acties op de mat te leggen. Met name Danny den Dunnen onderscheidde zich met geweldig reboundwerk en mooie passes. Via 15-5 na 20 minuten en een minder productieve laatste fase voor rust werd een comfortabele tussenstand bereikt van 17-7.

De eerste twee aanvallen na rust leverde voor HKC evenzovele treffers op, maar daarna kwam er een periode dat Rohda ging meescoren., wat na 6 minuten in de 2e helft resulteerde in een 22-11 tussenstand. Opvallend was dat, ondanks de grote achterstand, Rohda positief ten opzichte van elkaar en van de tegenstander bleef opereren. Het nam niet weg dat HKC toch weer kon uitlopen naar 25-11, waarna de ploeg van John Spek en André Kuipers duidelijk gas terug nam.  Wel werden er enkele hoogstandjes getoond en waren er fraaie treffers te noteren, maar verdedigend werd het af en toe te nonchalant, waardoor het verschil tussen de ploegen niet echt meer opliep. Ook werd er door beide ploegen nog diverse keren gewisseld, maar dart veranderde niets meer aan het beeld van de wedstrijd. HKC had de punten al lang binnen en wist uiteindelijk door een ruime 34-18 overwinning op te rukken naar de tweede plaats.

Voor HKC kwamen de doelpunten uit handen van: Corne Troost (10), Mabel Havelaar en Job Pauw (ieder 5), Danny den Dunnen en Mark Klop (ieder 4), Kelly de Bruin en Carmen de Heer (ieder 2) en Annelies Kop en Stefan den Breejen (ieder 1).

A.s. zaterdag staat er direct al een heuse topper op het programma met de uitwedstrijd tegen KCC in Capelle aan den IJssel. KCC won afgelopen zaterdag haar tweede wedstrijd met ruime 20-28 cijfers bij TOP Arnemuiden en dat is zonder meer een uitstekende prestatie. Een geweldig affiche derhalve: aanvang van deze topper is 20.00 uur in sporthal Schenkel. De supportersbus vertrekt om 18.30 uur.