Martijn Bakema wordt vrijgespeeld
Martijn Bakema wordt vrijgespeeld Wim van der Pijl

Vriendenschaar verliest streekderby

24 november 2019 om 17:28 Korfbal Deel je nieuws

In de Rappardhal in Gorinchem opende Vriendenschaar het zaalseizoen met de wedstrijd tegen GKV. Op het veld was het CABholland-team nog de winnaar, maar in deze zaalconfrontatie waren de Gorinchemmers de bovenliggende partij. Vriendenschaar keek behoudens de beginfase de gehele wedstrijd tegen een kleine achterstand aan, die niet kon worden gedicht. Een paar keer kwamen ze dichtbij, maar de thuisploeg vergrootte na 10

minuten in de 2e helft  de voorsprong naar 4 korfpunten, waarna Vriendenschaar steeds op 3 kwam , maar niet bij machte was om het gat te dichten en deze keer met een 28-24 nederlaag genoegen moesten nemen..

Vriendenschaar, dat startte met Martijn Bakema in de basis op de plaats van Daan Brouwer, werd vanaf het begin goed onder druk gezet. In de eerste 10 minuten konden  de Hardinxvelders door Celine van Meeteren( 2x)  en Julian Voorwinde ( 3x) nog gelijke tred houden ,maar na de 5-5 schoot GKV binnen enkele minuten 3x raak en moest Vriendenschaar in de achtervolging.  In het vervolg van de  1e helft wist het automatiseringsteam steeds terug te komen naar 1 korfpunt, maar lukte het niet om gelijk te komen.  Net voor de rust schoot Marijn Bakema zijn ploeg naar een 13-12 ruststand, waarmee er perspectief was voor de 2e helft.

Ook in de 2e helft waren de ploegen in de beginfase aan elkaar gewaagd. Met 2 gemakkelijk verkregen strafworpen kwam GKV op een 16-13  voorsprong , maar Vriendenschaar gaf zich nog niet gewonnen. Met enkele tactische wissels probeerde trainer Jorrith Ekelmans de bakens te verzetten.  Daan Brouwer en Peter Visser kwamen in de ploeg en dat leek resultaat te hebben toen er direct 2x werd gescoord. GKV nam tegenmaatregelen en wist met 2 rake schoten weer uit te lopen naar 19-15, en na een periode met 4 strafworpen   werd het  21-17 . In de laatste 10 minuten werd er om en om scorend de achterstand steeds van 4 naar 3 korfpunten gebracht met de scorende inbreng van Christian Brouwer en wedstrijdtopscorer Julian Voorwinde ( 10 korfpunten). GKV speelde de wedstrijd tactisch goed uit en kwam niet meer in de problemen. Het laatste korfpunt kwam op naam van Britt Klijn die met een raak schot voor de eindstand van 28-24 zorgde.

Komende zaterdag  speelt Vriendenschaar in haar 1e thuiswedstrijd om 17.55 uur in de Wielewaal tegen Valto, dat haar 1e wedstrijd ook  verloor .

De korfpunten werden gemaakt door: Julian Voorwinde 10 x , Christian Brouwer 4 x , Marijn Bakema 3 x , Celine van Meeteren en Britt Klijn 2 x , Milou van Dijk 1 x