Gillian Boldewijn lanceert zichzelf voor een fenomenaal block. Jan Wim van Genderen

Spanning en rivaliteit maakt een hoop goed in winstpartij voor River Trotters

24 november 2019 om 22:00 Overig Deel je nieuws

Op 23 november trad de Hoek&Blok formatie aan tegen CBV Binnenland uit Barendrecht. Dit jaar een team waarbij topspelers met veel ervaring gecombineerd worden met talenten. Voor de heren van River Trotters een weerzien met vele bekenden.

De wedstrijd wordt begonnen met Arco van Genderen, Leron Esajas, Chris den Boer, Stef Zorg en Niek van Vliet. Het begin van de wedstrijd is slordig met scores aan beide kanten waarbij het gelijk op gaat. Uiteindelijk lopen de heren uit Hardinxveld vooral in de laatste minuut van het eerste kwart iets uit naar 21-13 wat tevens de stand is na de eerste 10 minuten.

De emoties lopen aan beide kanten soms hoog op wat het nodige vuur in de strijd met zich meebrengt. De Barendrechters besluiten een zone-verdediging te gebruiken om de aanval van de Hardinxvelders te verstoren. Dit lukt aardig, want de Hoek&Blok formatie heeft hier in eerste instantie geen goed antwoord op waardoor het niet lukt om de voorsprong verder uit te bouwen.

Tijdens de rust staat er een stand van 37-30 op het bord.

Na de rust komen de Barendrechters goed uit de startblokken waarbij het bijna twee minuten duurt voordat Leron Esajas kan antwoorden met een score. De stand op dat moment is dan 39-34. De Hardinxvelders weten de voorsprong wederom niet uit te bouwen waardoor de Barendrechters er in blijven geloven. De River Trotters mogen van geluk spreken dat Chris den Boer een duidelijke stempel drukt op de wedstrijd door keer op keer driepunters te scoren op een belangrijk moment. Daarbij komt ook dat de River Trotters hun vrije worpen ondermaats benutten.

Met een stand van 56-52 wordt het vierde kwart gestart. De scores gaan over en weer. Uiteindelijk komen de Barendrechters nog terug tot 67-64, maar geven de Hardinxvelders de overwinning niet meer uit handen.

Kortom een verdiende overwinning voor de Hoek&Blok formatie in een slordige wedstrijd waarin ze geen afstand konden nemen van de Barendrechters. Chris den Boer (19pnt) en Gillian Boldewijn (18pnt) waren de belangrijke mannen aan de zijde van de Hardinxvelders.

Aankomende dinsdag spelen de heren van River Trotters alweer een thuiswedstrijd om 20.30 uur in de Wielewaal. Na het verslaan van MSV Zeemacht uit Den Helder voor de Nederlandse Beker, heeft het lot nu Uball uit Utrecht gekoppeld aan de Hardinxvelders. Wederom een team uit de hoger geklasseerde promotiedivsie. Hopelijk kunnen wij weer rekenen op uw support!