Selectie River Trotters Heren1 J.W. van Genderen

Heren River Trotters thuis ongeslagen de winterstop in.

8 december 2019 om 21:41 Overig Deel je nieuws

In de laatste competitiewedstrijd van 2019 kwamen The Black Eagles uit Rosmalen op bezoek.
Het was aan de Hoek&Blok Heren 1 selectie gelegen om de dik verdiende tweede plaats te versterken, dit bleek achteraf slechts een bijkomstigheid.

Op sportieve basis gaat het er in dit soort wedstrijden stevig aan toe, beide teams hebben iets te bewijzen en dit vraagt veel van de bondsscheidsrechters.
Zo was al qua scorebeeld in het eerste kwart te merken dat de voorsprong acht keer wisselde.
De thuisploeg had moeite om te wennen aan de nieuwe selectie van de gasten die met 15-20 het eerste gaatje probeerde te slaan. Ook het tweede kwart bleef een nek aan nek race waarin belangrijke driepunters het trouwe thuispubliek al vroeg op de banken kreeg.
Het beeld van een een boeiende wedstrijd werd helaas besmet door de arbitrage die hun stempel drukte op een zeer onprofessionele wijze.
Zelfs voor een leek zijnde supporter viel het op dat deze wedstrijd niet alleen tussen de teams ging.
Bij rust was de sfeer grimmig en werd er zelfs gediscussieerd met het publiek, waarvan je mag concluderen dat de arbitrage zich emotioneel liet beïnvloeden.
Om je uiteindelijk een geheel tweede helft boven dit soort frustraties te plaatsen, dien je keihard te werken en elkaar te steunen als team.
River Trotters slaat een in het derde kwart een gat naar 51-42. Dit blijkt later de belangrijkste run in de wedstrijd.
Halverwege kwart vier staat het 67-57 en zien we de onzekerheid bij de gasten toenemen waardoor de druk toeneemt en het spel rommeliger wordt.
Even lijkt het erop dat de winst nog in gevaar komt dankzij een paar schitterende driepunters van de tegenpartij, deze eindspurt kwam gelukkig te laat.

River Trotters Heren 1 wint met 78-72, is tot nu toe thuis ongeslagen en gaat met een veilige tweede plek de winterstop in.
In December moet nog de bekerronde 4 wedstrijd worden gespeeld, nadere wedstrijd informatie volgt spoedig.
Zaterdag 11 Januari start de competitie weer uit in Rijswijk.
18 Januari speelt de Hoek & Blok selectie thuis tegen de huidige nummer 1 Attacus om 18:00uur in sporthal de Wielewaal.
Zeker één voor in de agenda! Volg de website rivertrotters.nl voor alle activiteiten.