Adi Jogic in de aanval, onder toeziend oog van Aron Eijkelboom (9)
Adi Jogic in de aanval, onder toeziend oog van Aron Eijkelboom (9) Teus Stam

Zegereeks Hardinxveld eindigt doelpuntloos gelijk bij Lekkerkerk

16 december 2019 om 10:57 Voetbal Deel je nieuws

Voor Hardinxveld kwam in de laatste wedstrijd voor de winterstop een einde aan de reeks van zeven overwinningen. De ploeg van trainer Richard den Ouden kreeg uit bij middenmoter Lekkerkerk alles bij elkaar een paar kansen om tot scoren te komen, en kwam verdedigend nooit echt in de problemen kwam. Met de felle buien en stormachtige wind hadden beide ploegen het moeilijk om de wedstrijd te controleren en daaruit het verschil te maken, zodat het duel niet meer opleverde dan een 0-0 gelijkspel.

Met de wind in de rug probeerde Hardinxveld de thuisploeg onder druk te zetten en kreeg ook de eerste kans uit een voorzet die Vincent van Lopik vrij bij de tweede paal naast de kruising kopte. Met de buitenspelers schakelde Lekkerkerk snel om en werd na een half uur gevaarlijk uit een voorzet die recht voor het doel hard werd ingeschoten, waarop Hardinxvelddoelman Marc Koning knap redding bracht. Op slag van rust had Hardinxveld de beste kans om op voorsprong te komen toen Adi Jogic in de diepte alleen voor de Lekkerkerkdoelman kwam, die de bal richting de hoek met de punt van de schoen nipt kon naast tikken.
In de tweede helft was het windvoordeel voor de thuisclub, en ook toen schoten de ballen ver door en kwam Marc Koning op tijd uit zijn doel om een uitbraak te onderscheppen.
Aan de andere kant kreeg Hardinxveld een beste mogelijkheid voor het Lekkerkerkse doel, maar schoot Richard Zwakhals van dichtbij op het lichaam van de uitkomende doelman. Door de weersomstandigheden was combinatiespel niet goed mogelijk en zo bleef het duel tot en met het laatste fluitsignaal van scheidrechter Berendsen in evenwicht zonder doelpunten.
Met dat ene punt verstevigde Hardinxveld niettemin de derde plaats op de ranglijst, achter de wel winnende koplopers SVW en Alblasserdam. Met 26 punten uit 12 wedstrijden gaat Hardinxveld nu de winterstop in en zal competitie hervatten op zaterdag 25 januari 2020 met de thuiswedstrijd tegen Schoonhoven.