Door de winst op Avanti schoof HKC naar de 3e plaats
Door de winst op Avanti schoof HKC naar de 3e plaats H. van Kekerix

Belangrijke winst HKC op Avanti

22 december 2019 om 11:37 Korfbal Deel je nieuws

Terwijl voor de meeste korfballers het kerstreces al was ingegaan, stond er voor de Hoofdklassers nog een volledige competitieronde op het programma en dat betekende voor HKC een thuiswedstrijd tegen Avanti/Post Makelaardij. HKC kwam de ploeg uit Pijnacker nog niet zoveel in competitieverband tegen maar was, om de bovenste plaatsen niet uit het zicht te verliezen, verplicht om de punten in Het Dok te houden.

In de aanvangsfase leek het een moeilijke middag te gaan worden voor de BMN De Klerkploeg, want in korte tijd namen de bezoekers een 0-3 voorsprong. HKC wist echter snel weer op gelijke hoogte te komen, waarna zich vervolgens een gelijk opgaande strijd ontspon met Avanti steeds op voorsprong. Opmerkelijk was dat Avanti weinig schotkansen nodig had om tot scoren te komen (scoringspercentage in de eerste helft 43%), terwijl HKC te snel tot scoren wilde komen en daardoor zuiverheid miste. Bij 10-9 kwam de thuisclub voor het eerst op voorsprong en nam daarna ook direct het initiatief, Het niveau en ook het schotpercentage ging bij de equipe van John Spek en André Kuipers omhoog en in de fase tot de rust wisten zij, als vanouds weer over vele schijven scorend, uit te lopen en de tegenstander op een 16-13 achterstand te zetten.

Na de pauze waren de eerste minuten van beide kanten behoorlijk productief, waarbij Avanti wel erg makkelijk enkele strafworpen versierde. Toch lag het initiatief duidelijk bij HKC en zij wisten langzaam maar zeker uit te lopen naar een marge van vijf doelpunten na tien minuten in de tweede helft: 25-20. Avanti trachtte al vrij snel door het toepassen van enkele wissels het tij te keren, maar slaagde daar niet in. De Boven-Hardinxvelders gingen steeds meer heersen in de rebound  en konden daardoor meer schotkansen creëren dan de tegenstander en omdat ook het schotpercentage beter was, liep HKC logischerwijs weg van de gasten. Gesteund door een weer volgelopen sporthal Het Dok werd steeds meer duidelijk dat HKC een gewonnen wedstrijd speelde. Bij HKC werd Stefan den Breejen nog enkele keren in de aanval ingebracht en in de verdediging terug gewisseld voor Mark Klop om daarmee aanvallend nog meer reboundkracht te verkrijgen. In de slotfase verdedigde HKC haar voorsprong vakkundig en wist tenslotte met een 33-26 de punten bij te schrijven. Belangrijke winst door een goede teamprestatie, waarmee HKC de derde plaats op de ranglijst kon innemen en in 2020 kansen houdt om zich te mengen in de strijd om de play-off plaatsen.

De Hardinxveldse doelpunten kwamen uit handen van: Corné Troost en Eliza Roest (ieder 7) Nadhie den Dunnen en Mark Klop (ieder 5) Danny den Dunnen (3), Mabel Havelaar, Carmen de Heer en Annelies Kop (ieder 2).

Ook voor HKC breekt nu het kerstreces aan en op 11 januari 2020 wordt de competitie weer hervat met dan direct de return tegen Avanti. Aanvang in sporthal De Viergang is 19.30 uur.