Afbeelding
Vriendenschaar

Ruime overwinning Vriendenschaar

12 januari 2020 om 14:14 Korfbal

H'VELD-G'DAM In de eerste wedstrijd in 2020 kwam korfbal degradatiekandidaat VEO op bezoek bij Vriendenschaar, dat in een goed gevulde sporthal De Wielewaal duidelijk de betere ploeg was. Met routinier Christa van Hunnik (na een afwezigheid van enkele maanden door een knieblessure) weer in de basis en met het inval coach-duo Gerard Streefkerk en Peter Kamsteeg op de bank (trainer Jorrith Ekelmans was wegens zijn werk afwezig), zette Vriendenschaar vanaf het eerste fluitsignaal de wedstrijd naar haar hand en behaalde een simpele overwinning, die veel hoger had kunnen uitvallen dan 22-16 als het schotpercentage beter was geweest.

De start was uitstekend, het eerste schot van aanvoerder Christian Brouwer was meteen raak en er werd daarna in een hoog tempo VEO meteen onder druk gezet. Vooral het eerste aanvalsvak was in de eerste helft goed op dreef. Tegen het snelle combinatiespel van de Brouwer-broers met Christa van Hunnik en Caroline Blokland had het verdedigingsvak van VEO het moeilijk. Omdat het tweede aanvalsvak van Vriendenschaar veel meer moeite had om tot scoren te komen (slechts 2 korfpunten in de eerste helft) kon de al snel verkregen voorsprong (7-3 halverwege de eerste helft) maar moeizaam worden vergroot. Met een 11-6 voorsprong bij rust had het CABholland-team weliswaar gedomineerd maar was de score te mager om VEO definitief van zich af te schudden.

In de tweede helft ging het tweede aanvalsvak beter spelen en meer scoren. Na 10 minuten had Vriendenschaar de voorsprong vergroot naar 15-6 en was de wedstrijd beslist. Er werden door de automatiseringsploeg echter (te)veel kansen gemist om tot een veel grotere overwinning te komen, de scherpte was onvoldoende waardoor VEO de nederlaag binnen de perken kon houden. De ploeg uit Voorburg kwam nog terug naar een verschil van 6 korfpunten (20-14), maar in de slotfase zorgden Jorrit Muilwijk met een fraaie one-hander en Celine van Meteren met een raak schot voor 22-14. In de laatste minuut bracht VEO met 2 rake schoten de eindstand op 22-16 en had Vriendenschaar haar derde overwinning behaald in deze overgangsklasse D, waar het nu deel uitmaakt van de kopgroep van 5 met 2 punten achterstand op leiders GKV en KVS. Komende zaterdag speelt Vriendenschaar in de 5-mei hal in Leiden waar om 14.30 uur het lastige Sporting Trigon de tegenstander is, die ook 6 uit 5 heeft.

De korfpunten werden gemaakt door: Christian Brouwer 7x , Jorrit Muilwijk 5x , Daan Brouwer 4x , Julian Voorwinde 3x , Christa van Hunnik 2x , Celine van Meteen 1x.