Moment in de wedstrijd met Veerle Havelaar
Moment in de wedstrijd met Veerle Havelaar H. van Kekerix

HKC moet het afleggen tegen AW/DTV

19 januari 2020 om 10:54 Korfbal Deel je nieuws

De strijd om de bovenste plaatsen in de Hoofdklasse A komt in een belangrijke fase en daarin moest HKC het afgelopen zaterdag afleggen tegen een gedegen spelend AW/DTV. HKC speelde te onevenwichtig, met teveel pieken en dalen om de overwinning over de streep te kunnen trekken en uiteindelijk gingen de Amsterdammers er zeer verdiend met beide punten vandoor.

Nadat Carmen de Heer de score voor HKC had geopend, namen de gasten het initiatief en liepen uit naar een 1-3 voorsprong. In deze fase kon HKC  weer aanklampen en de stand was na 10 minuten weer gelijk getrokken, mede door twee treffers van Eliza Roest. Toch bleef het initiatief bij AW/DTV  en HKC moest toezien dat de ploeg van Edwin Bouman en Iwan Hazendonk na een kwartier spelen een 5-8 voorsprong had opgebouwd. Hierna kwam HKC sterk terug en leverde het wel de beste periode van de wedstijd af. Met Mabel Havelaar op de plek van Carmen de Heer was het binnen vier minuten weer een gelijke stand (9-9), waarna HKC deed waar het weer in grote getale opgekomen publiek in sporthal Het Dok voor kwam: met goed spel een voorsprong nemen (12-10). Door slordigheid aan Hardinxveldse kant kon AW/DTV luttele seconden voor rust de achterstand nog terugbrengen naar 12-11.

Na rust pakte HKC de wedstrijd aanvankelijk goed op en wist binnen enkele minuten uit te lopen naar 14-11 en consolideerde de BMN de Klerkploeg de voorsprong tot 16-13 na vijf minuten in de tweede helft. Het kon AW/DTV echter niet op grotere afstand zetten, in tegendeel: de bezoekers kwamen weer helemaal terug in de wedstrijd en halverwege het tweede bedrijf was de stand weer gelijk: 18-18. HKC speelde meer opportunistisch, terwijl AW/DTV gedisciplineerd spelend de rust bewaarde en de sterke punten uitbuitte. Hierbij hadden de Amsterdammers in Vikash Mahadew Missier en Danny de Vos (zij kwamen ieder tot 9 doelpunten) twee geweldige schutters die uiteindelijk het verschil maakten. Steeds weer werden deze puntspelers in stelling gebracht en de ploeg van John Spek en André Kuipers had hier geen goed antwoord op. De gasten liepen binnen vijf minuten uit naar een 19-23 voorsprong en was het duidelijk dat de wedstrijd gespeeld was. HKC moest haar meerdere erkennen in een beter AW/DTV en genoegen nemen met een 21-24 nederlaag en een klassering in de luwte van de top van de Hoofdklasse A.

De HKC-goals kwamen op naam van: Nadhie den Dunnen, Eliza Roest  en Corné Troost (ieder 4), Danny den Dunnen (ieder 3),Mabel Havelaar en Mark Klop (ieder 2) en Carmen de Heer en Veerle Havelaar (ieder 1).

A.s. zaterdag speelt HKC in Oegstgeest tegen Fiks en moet dan winnen om in de bovenste helft van de ranglijst nog een rol te kunnen spelen. Aanvang in sporthal De Cuyl  is 16.45 uur. Deze wedstrijd wordt voorafgegaan door de topper tussen de reserveteams van HKC en Fiks. De supportersbus vertrekt om 15.00 uur uit Boven-Hardinxveld.