Eén/tweetje tussen Arjanne Ambachtsheer en Jorrit Muilwijk
Eén/tweetje tussen Arjanne Ambachtsheer en Jorrit Muilwijk Martin de Rooy

Valse start breekt Vriendenschaar op

19 januari 2020 om 13:42 Korfbal Deel je nieuws

Een bliksemstart van Sporting Trigon betekende binnen 7 minuten een achterstand van 6-0 voor Vriendenschaar in de uitwedstrijd in Leiden, waardoor de CABholland-ploeg de gehele wedstrijd in de achtervolging moest. In de slotfase kwam Vriendenschaar nog dichtbij, maar de  wedstrijd duurde voor de Hardinxvelders net tekort om de nederlaag van 22-20 te voorkomen.

De thuisploeg startte buitengewoon, de eerste 3 schoten van Leidse dames waren raak, gevolgd door nog 2 heren-korfpunten uit 4 schoten . Dat betekende een score van 5 uit 7 schoten en een 5-0 voorsprong voor Sporting Trigon. Vriendenschaar werd in die beginfase aanvallend lam gelegd door het fysieke achterverdedigen van de ploeg uit Leiden. Trainer Jorrith Ekelmans greep al snel in en bracht al na 8 minuten de geroutineerde fysiek sterke Peter Visser in de ploeg voor de jonge Daan Brouwer, waardoor Vriendenschaar meer opgewassen werd tegen de hard spelende Leidenaren. Hoewel het door een scheidsrechtelijk foutje nog wel 6-0 werd, kwam Vriendenschaar geleidelijk aan de schrik van de beginfase te boven. De automatiseringsploeg kreeg  verdedigend meer vat op de Leidse aanvallers en gingen zelf ook de korf vinden. Halverwege de 1e helft was de stand 9-4 en kreeg Vriendenschaar enkele goede mogelijkheden om nog dichterbij te komen. De kansen  werden echter niet benut, en Sporting Trigon kon mede dankzij warrige scheidsrechtelijke beslissingen weer uitlopen naar 13-5. De goed spelende Julian Voorwinde zorgde er net voor de rust voor dat met een ruststand van 13-6  Vriendenschaar nog perspectief hield.  In de 2e helft kwamen de groenhemden snel op 13-8. Trainer Jorritsma bracht Martijn Bakema verdedigend in de ploeg en ging met aanvallende enkele vakwisselingen op jacht  naar korfpunten.  Vriendenschaar kwam beter in haar spel en knabbelde steeds meer van de achterstand af.  Jorrit Muilwijk en Julian Voorwinden gingen raak schieten en ook Krista van Hunnik liet zien weer terug te zijn op haar oude nivo.  Het vertrouwen groeide en de achterstand werd verkleind naar 19-17.  Het leek een kwestie van tijd voordat Vriendenschaar naast haar tegenstanders zou komen, maar na opnieuw enkele wat dubieuze scheidsrechtelijke beslissingen ( die trainer Jorritsma wegens protesteren nog een gele kaart opleverde) werd het 22-18. Vriendenschaar gaf nog niet op en kwam terug naar 22-20, maar de tijd was tekort om nog verder te komen. Door de nederlaag is Vriendenschaar nu afgehaakt van de kop van de ranglijst en de enige middenmoter met 6 uit 6.   Komende zaterdag komt koploper KVS om 17.55 uur op bezoek in sporthal De Wielewaal, voorafgegaan door de wedstrijd in de junioren 1e klas tussen de ongeslagen koplopers Vriendenschaar A-1 en Maassluis A-1. Voor beide wedstrijden is support van harte welkom.

De korfpunten werden gescoord door: Julian Voorwinden en Jorrit Muilwijk ieder 6 x , Krista van Hunnik 3 x , Marijn Bakema 2 x , Christian Brouwer,Peter Visser en Milou van Dijk ieder 1 x