RiverTrotters dames 1 Jan Wim van Genderen

Opnieuw winst voor dames 1 RiverTrotters

20 januari 2020 om 14:45 Korfbal

H'VELD-G'DAM Het damesteam van de RiverTrotters kregen afgelopen week een wens van Kyra uit u10. Zij had in de wensboom van haar school een wens opgeschreven met daarin dat zij graag een keer mee mocht oplopen en aanmoedigen vanuit de spelersbank. Afgelopen zaterdag ging haar wens in vervulling en mocht ze de basketbaldames mee aanmoedigen vanaf de bank.

De basketbaldames uit Rijswijk stonden afgelopen weekend in sporthal de Wielewaal. De wedstrijd werd gestart met een openingscore van de dames uit Rijswijk. Het eerste kwart vielen de ballen niet zoals de Hardinxvelders het wilden en sloten zij dit kwart af met een kleine voorsprong; 18-14 in het voordeel van de Hoek en Blok formatie uit Hardinxveld.

Het tweede kwart wisten de dames uit Hardinxveld iets meer de basket te vinden en gaan zij de rust in met twee punten verschil namelijk 30-28 in het voordeel van de RiverTrotters.

In de rust werden de verdedigende afspraken nogmaals verteld omdat de verdediging niet liep. Begin derde periode maakten de Hardinxveldse dames wat mooie scores en liepen zij dan ook langzaam uit. Uiteindelijk wist RiverTrotters met voorsprong het vierde kwart in te gaan; 45-33.
Het vierde kwart bleef rommelig, maar ondanks dat speelden de Hardinxveldse dames de wedstrijd uit. Eindstand: 60-45 in het voordeel van River Trotters VSE1.