Actie van Arjanne Ambachtheer
Actie van Arjanne Ambachtheer wi

Vriendenschaar maakt het koploper moeilijk

26 januari 2020 om 16:04 Korfbal Deel je nieuws

In een goed gevulde sporthal De Wielewaal was koploper KVS de tegenstander van Vriendenschaar, dat het coach-duo Kamsteeg/Streefkerk langs de lijn had i.p.v. de geschorste trainer Jorrith Ekelmans na zijn gele kaart van vorige week. De ploeg uit Scheveningen had het moeilijk met de hard werkende thuisploeg die pas in de slotfase definitief werd verslagen.

Het 1e schot van de wedstrijd was meteen raak ( Daan Brouwer), waardoor de wedstrijd meteen op gang kwam. Het was al in de 2e minuut 2-2, waarna KVS met 3 scores op rij een voorsprong nam van 5-2. Tegen die achterstand van 2 tot 4 korfpunten bleef Vriendenschaar gedurende de 1e helft aankijken. Julian Voorwinden en Daan Brouwer zorgden met ieder 4 korfpunten steeds weer voor de aansluiting, waardoor KVS niet verder kon uitlopen. De ruststand was 9-12.  Ook in de 2e helft was het 1e schot raak, deze keer was het een KVS-dame die direct raak schoot, maar het CABholland-team bleef goed partij bieden. Eerst Jorrit Muilwijk met een fraaie doorbraak en een zuiver schot, gevolgd door een mooie doorloopbal van Christian Brouwer zorgde voor de aansluiting. Na de 12-14 kwam Peter Visser in de ploeg om met zijn sterke reboundkracht voor meer balbezit in de aanval te zorgen. De zowel verdedigend als aanvallend prima spelende Julian Voorwinden zorgde opnieuw voor de aansluiting (13-14) en KVS moest alle zeilen gaan bijzetten om te voorkomen dat Vriendenschaar langszij kwam. Met enkele wissels die goed uitpakten kwamen de Scheveningers op 13-16, waarna de thuisploeg weer terug kwam op 2 korfpunten. Rob Visser werd verdedigend nog ingebracht, maar Vriendenschaar had pech dat scheidsrechtelijke dwalingen van de slechtste man van het veld in deze periode ongelukkig voor hen uitvielen. De slotfase ging in met de stand van 17-20 en met (gezien het spelbeeld in die fase) nog perspectief, voor de groenzwarten, maar de schoten waren net niet zuiver genoeg. Enkele minuten voor tijd  kreeg de afscheidnemende zwangere Arjanne Ambachtsheer-Verhoef nog een publiekswissel , waarna  KVS in de laatste minuut de eindstand op 17-22 bracht, waardoor aan de kop van de ranglijst blijft en Vriendenschaar definitief is afgehaakt van de bovenste 4 ploegen.

Komende zaterdag wacht Vriendenschaar opnieuw een zware wedstrijd als medekoploper GKV op bezoek komt. Die wedstrijd in De Wielewaal begint om 17.50 uur.

De korfpunten werden gescoord door: Julian Voorwinden 7 x, Daan Brouwer 5 x , Jorrit Muilwijk en Christian Brouwer ieder 2 x, Krista van Hunnik 1 x.