Afbeelding
Da Vincie College

Open dag Da Vinci College op vrijdag 31 januari

28 januari 2020 om 13:56 Onderwijs

H'VELD-G'DAM Op vrijdag 31 januari opent het Da Vinci College haar deuren voor iedereen die zich oriënteert op een mbo-vervolgstudie. De open dag start om 15.00 uur en eindigt om 20.30 uur. De vestigingen van het Da Vinci College op het bedrijventerrein Nieuweweg in Hardinxveld-Giessendam zijn ook geopend.

Studeren bij het Da Vinci College gaat om leren door te doen. Door te werken aan projecten die er toe doen. De meest bekende vorm van leren door te doen is stagelopen. Dit is dan ook een groot onderdeel van de studie. Maar er is nog meer. Zo werken de leerlingen vanaf het eerste jaar aan projecten van werkgevers in de regio, maken ze praktijkopdrachten en volgen ze praktijklessen.

Het Da Vinci College in Hardinxveld-Giessendam heeft ook twee leslocaties; de Techniekcampus en de Bouwcampus. Beiden zijn geopend tijdens de open dag van 31 januari.


TECHNIEKCAMPUS De Techniekcampus is een compacte leeromgeving waar Da Vinci nauw samenwerkt met bedrijven uit de installatie- en elektrotechniek. Deeltijdstudenten (bbl) die werken bij een leerwerkbedrijf uit de regio, volgen hier theorielessen. In september 2020 wil het Da Vinci College ook de voltijdstudie Elektrotechniek op deze locatie starten. Dit is een technische opleiding op niveau 3 gericht op woning en utiliteit.

BOUWCAMPUS Leerlingen die geïnteresseerd zijn in de bouw- en infrawereld kunnen zich oriënteren op de Bouwcampus, waar Da Vinci nauw samenwerkt met Bouw- en Inframensen. Of het nu gaat om houttechnieken, grondverzet, werkvoorbereiding of ontwerpend werk; op de Bouwcampus is er voor elk wat wils. Bezoekers van de open dag krijgen een rondleiding en zijn getuige van graafwerkzaamheden, mooie bestrating, de bouw van 'tiny houses' en diverse timmer- en metselwerken.


Het Da Vinci College biedt 158 verschillende mbo-studies aan; zowel voltijd als deeltijd. Bij voltijd studeer je vier tot vijf dagen per week en bij een deeltijdopleiding werk je en daarnaast studeer je 1 dag per week.

De opleidingen worden gegeven op niveau 2, 3 en 4. De sectoren waarbinnen je een opleiding kunt volgen bij Da Vinci zijn techniek, media, economie, ondernemerschap, gezondheidszorg en welzijn opleidingen op niveau 2, 3 en 4. Een opleiding volgen op niveau 1 is ook mogelijk; dit zijn de Entree-opleidingen voor wie nog geen diploma heeft of de juiste vooropleiding mist.

Da Vinci College vind je op 18 verschillende locaties, met hoofdvestigingen in Dordrecht en Gorinchem. Een groot deel van de locaties opent haar deuren op 31 januari. Ga naar www.davinci.nl/opendag en kijk welke opleiding, op welke locatie, je kunt bezoeken.

advertentie
advertentie