Afbeelding
schaakclub Giessen en Linge

De Hoeksteen wint Giessen en Linge schoolschaaktoernooi 2020

31 januari 2020 om 10:18 Overig

GIESSENBURG De grote zaal van De Til stroomde woensdag 29 januari vol met enthousiaste jonge schakers. Zij kwamen daar samen om te strijden om de Syntess Software cup. Afgelopen jaren gingen de meeste prijzen naar de home-town spelers van De Hoeksteen, Giessenburg. Op andere scholen is er ook stevig getraind het afgelopen jaar en de grote vraag was dan ook wie de Hoeksteen van hun troon zou verstoten.

Het toernooi werd ondersteund door studenten van gymnasium Camphusianum, die met een flinke afvaardiging naar Giessenburg waren gekomen om als tafelleider op te treden. Een belangrijke en dankbare taak, want zonder helpers is het niet mogelijk om zoveel kinderen een leuke middag te bezorgen.

Er zijn zeven rondes gespeeld, voor de liefhebber: in een Zwitsers systeem. De teams werden verdeeld over twee groepen, een Challengers en een Masters groep. De teams bleken vaak erg aan elkaar gewaagd. Het was dan ook lange tijd onduidelijk wie er met de hoofdprijs aan de haal zou gaan.

In de Challengers groep bleek het toch de Hoeksteen te worden, met hun team 4. En ook de Masters groep was wederom een prooi voor De Hoeksteen 1, hoewel de verschillen klein zijn.

Hiermee is editie 2020 weer een absoluut geslaagd toernooi geworden.

Volledige uitslagen zijn te vinden op www.giessenlinge.nl

advertentie
advertentie