Vriendenschaar onder de maat

9 februari 2020 om 12:35 Korfbal Deel je nieuws

Het contrast met de wedstrijd van vorige week was groot. Tegen koploper GKV werd de winst na een prima korfbalduel nipt gemist, terwijl j.l. zaterdag in de uitwedstrijd tegen het lager geklasseerde Valto het hoogste Vriendenschaar-team geen moment in de wedstrijd zat en naar een kansloze forse nederlaag werd gespeeld. De thuisploeg uit De Lier was gebrand op een revanche voor de 27-14 nederlaag van enkele maanden geleden in Hardinxveld-Giessendam en liet dat in het veld duidelijk blijken. Door die voorgeschiedenis leek het CABholland-team hun tegenstanders te onderschatten en begon het ( niet voor de 1e keer in deze competitie) te slap aan de wedstrijd waardoor het  al in de beginfase tegen een forse achterstand aan liep die het niet meer goed kon maken.

Na 10 minuten stond er al een 7-2 achterstand op het scorebord en moest trainer Jorrith Ekelmans al ingrijpen. Marijn Bakema kwam in de verdediging in de ploeg voor Peter Visscher die zijn tegenstander in al viermaal had zien scoren in de eerste 10 minuten. Vriendenschaar kwam daardoor verdedigend wat beter in de wedstrijd en kreeg dus ook aanvallend wat meer tijd . Door twee rake schoten van Jorrit Muilwijk, een mooie doorloopbal van Anne Timmer en een strafworp van Julian Voorwinden was het na 20 minuten 9-7 en had het Valto weer in het vizier. Maar de Valto-dames zorgden met 5 treffers in de laatste 5 minuten ervoor dat de voorsprong met de rust was opgelopen naar 14-7.

De peptalk in de rust van de ontevreden trainer Ekelmans had weinig effect. Weliswaar ging het 1e schot van Marijn Bakema wel door de korf, maar de thuisploeg bleef ook in de 2e helft te sterk voor het collectief falende Vriendenschaar dat weliswaar wat meer ging scoren maar geen moment echt in de wedstrijd kwam. Valto consolideerde de voorsprong, die minimaal 4 korfpunten bleef. In de slotfase wist de gedreven spelende ploeg uit De Lier de voorsprong verder uit te bouwen en kreeg het met de eindstand van 26-17 een verdiende revanche. Door de overwinning is Valto in punten naast de Hardinxvelders is gekomen.

Komende zaterdag is er weer een uitwedstrijd voor Vriendenschaar dat op bezoek gaat bij HKV/Ons Eibernest, dat op de één na laatste plaats staat met 3 punten minder als het automatiseringsteam. Vriendenschaar zal zich dan moeten herpakken in deze belangrijke wedstrijd die om 19.30 uur gespeeld wordt in de eigen sporthal in Den Haag.

De korfpunten werden gescoord door: Julian Voorwinden 5 x, Christian Brouwer 4 x , Jorrit Muilwijk 3 x , Anne Timmer 2 x , Peter Visscher ,Marijn Bakema en Krista van Hunnik ieder 1 x.