Afbeelding
Roel Leeuwis

Roel Leeuwis uit Hardinxveld loopt marathon voor Parkinsonfonds

10 februari 2020 om 10:41 Atletiek

H'VELD-G'DAM De 40ste marathon van Rotterdam gaat zondag 5 april van start. Roel Leeuwis uit Hardinxveld-Giessendam is daarbij aanwezig en loop dan zijn 40ste marathon. Het is zijn 27ste marathon in Rotterda. De Hardinxvelder loopt voor het goede doel; het Parkinsonfonds.

Roel loopt zijn 40e marathon speciaal voor zijn goede, bijzondere en lieve vriend Peter. Bij Peter is een aantal jaren geleden helaas de ziekte Parkinson geconstateerd.

Het doel van de Stichting Parkinsonfonds is: 'de ziekte van Parkinson voorkomen of genezen'. Het geld dat bij het Parkinsonfonds binnenkomt, wordt gebruikt voor financiering van belangrijk onderzoek door vooraanstaande medici en wetenschappers om dit doel te realiseren. Marathonloper Roel wil hier zoveel mogelijk geld voor proberen op te halen. Via zijn actiesite kunnen mensen direct geld doneren. Elk bedrag is meer dan welkom.

Tot en met 8 maart loopt er een statiegeldactie bij de Albert Heijn in Giessenburg voor dit goede doel. Bij slager Bouter in Giessenburg staat een doos waar klanten hun kassabon kunnen achterlaten. Slager Henk maakt een x % van het totaalbedrag aan kassabonnen. De komende tijd probeert Roel nog meer acties op te starten.

Het lopen van zijn 40ste marathon is voor Roel ook gewoon een feestje dat gevierd mag worden. Ongeveer twintig bekenden lopen met hem mee, de hele of de kwart marathon, in het "Lopen tegen Parkinson (MR40=MR40)- loopteam". Verder hoopt Roel dat er heel veel supporters van dit loopteam op 5 april langs de kant staan in Rotterdam.

Geen feest zonder muziek. De Bend uit Giessen-Oudekerk speelt tijdens de marathon in de "heartbeat van Rotterdam". Waar de Bend komt te spelen is nog niet bekend.

Op vrijdag 8 mei is er een marathon-afterparty in café Olt Ghiessen (http://oltghiessen.nl/). Tijdens deze afterparty is er muziek van de Bend en wordt de opbrengst van deze actie bekend gemaakt. Iedereen is welkom.

Steun de actie via https://actie.parkinsonfonds.nl/project/26404.

advertentie
advertentie