Afbeelding
Suzanne Heikoop

Zevende beroepenfeest in Lockhorst

11 februari 2020 om 11:49 Onderwijs

SLIEDRECHT Weet jij al wat je wilt worden? Om die vraag ging het tijdens het zevende beroepenfeest, dat op maandag 10 februari in de Lockhorst werd gehouden. Vmbo-leerlingen van De Grienden, Calvijn en Wellant College Ottoland maakten daar een 'match' met ondernemers, om zo een dagdeel in de keuken van hun favoriete beroep te kijken.

On Stage werd verdeeld in twee ronden met verschillende klassen. De klassen werden aan het begin van de ronde binnengehaald, de ondernemers stonden luid klappend en joelend langs de loper. Iedere ronde werd geopend door wethouders van de betrokken gemeenten; Piet Vat en Hanny Visser van Sliedrecht, Theo Boerman van Hardinxveld-Giessendam en Teunis Jacob Slob van Molenlanden. Theo Boerman sprak de jeugd toe. ,,Het is waardevol voor de ontwikkeling van leerlingen én bedrijven om elkaar te ontmoeten. We hopen dat leerlingen een plekje kunnen vinden om te ontwikkelen en te proeven aan de toekomst. De toekomst is nog heel lang, dus er kan nog veel veranderd en geleerd worden. Laat je hart spreken en zoek iets wat bij je past."

De organisatie vertelt: ,,We hopen dat leerlingen zien wat hun mogelijkheden zijn en enthousiast gemaakt worden door ondernemers. Sommige jongeren hebben geen idee wat ze na school willen gaan doen, anderen weten het precies maar komen er ineens achter dat het toch niet bij ze past. Terugkomen van een verkeerde keuze is bijna net zo belangrijk als het maken van een goede keuze. Daarom gaan ze, met een visitekaartje in de hand, langs tafels om te praten met professionals. Uiteindelijk maken ze minstens twee matches, zodat ze zich iets breder moeten oriënteren. Zo hopen we dat al onze leerlingen uiteindelijk terecht komen bij een beroep dat bij ze past."

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie