V.l.n.r. Bobbi, Niels en Britte blazen zaterdag 4(4) kaarsjes uit.
V.l.n.r. Bobbi, Niels en Britte blazen zaterdag 4(4) kaarsjes uit. Suzanne Heikoop

Bobbi, Niels en Britte blazen zaterdag 4(4) kaarsjes uit

27 februari 2020 om 07:33 Mensen

H'VELD-G'DAM Komende zaterdag is het 29 februari; schrikkeldag. Deze dag is extra speciaal voor Niels van de Minkelis, Bobbi Ockers en Britte van Dijk. Niels is voor de elfde keer echt jarig, Britte en Bobbi voor de eerste keer.

,,Ik heb het nooit echt bijzonder gevonden om op deze dag geboren te zijn", vertelt Niels (43) ,,Het is ook nooit een praktische belemmering geweest. Integendeel juist." En lachend: ,,Nu hoef ik maar één keer in de vier jaar erbij stil te staan dat ik ouder word. Vroeger werd het wel ieder jaar gevierd, hoor. Toen planden we het gewoon op een praktische dag, eind februari of begin maart."

Bobbi's moeder Manja is voor haar dochter, die dit jaar vier (of één) wordt, ook nooit echt problemen tegengekomen. ,,Het heeft ook voordelen, er blijken dus allemaal acties te zijn voor mensen die op schrikkeldag geboren zijn. Mensen weten alleen niet wanneer ze je moeten feliciteren als het geen schrikkeljaar is. Dat levert ook wel weer grappige situaties op."

Een vriendin van Britte (3) is de enige die een schrikkel-onvriendelijke situatie is tegengekomen. ,,Toen ik Brittes geboortedag op mijn verjaardagskalender wilde zetten, stond de 29ste er niet op", vertelt ze lachend. Niels, Bobbi en Britte, van harte gefeliciteerd. Ook Nelleke en Daan (niet op de foto) uit Hardinxveld-Giessendam wensen we een hele fijne verjaardag.

In Hardinxveld-Giessendam zijn elf mensen jarig op schrikkeldag. Hoeveel dat er zijn in andere gemeenten is te zien op onderstaande interactieve kaart:



 

advertentie
advertentie