Afbeelding
75 jaar Vrijheid

75 jaar vrijheid en de Boekenweek

27 februari 2020 om 10:05 Historie

H'VELD-G'DAM In 2020 wordt het einde van de Tweede Wereldoorlog herdacht en 75 jaar vrijheid gevierd. Vrijheid waar hard voor is gevochten en die gekoesterd moet worden. Dit geldt niet alleen voor het vrije leven, maar ook voor het vrije woord. Het thema van de 85e Boekenweek sluit hier perfect op aan. De week van 7 tot en met 15 maart staat in het teken van Rebellen en dwarsdenkers. In maart en april staan er allemaal interessante en leuke activiteiten op de agenda rondom dit thema en 75 jaar vrijheid.

Ook bij Koffie met… wordt aandacht geschonken aan het thema van de Boekenweek en 75 jaar vrijheid. Met verrassende gasten en inspirerende verhalen. Op dinsdag 28 april is Leen Fijnekam te gast in Bibliotheek Hardinxveld-Giessendam. Leen vertelt over Het avontuur van de Biesbosch-crossers. Deze helden brachten in 1944 mensen, goederen en gegevens over van bezet naar bevrijd gebied. Met gevaar voor eigen leven.

VRIJHEIDSCOLLEGES De Vrijheidscolleges zijn een jaarlijkse serie lezingen die plaatsvinden in de aanloop naar 5 mei. In het jubileumjaar 2020 staan er uiteraard een aantal speciale Vrijheidscolleges op het programma. Verschillende sprekers delen hun visie op 75 jaar vrijheid. In het werkgebied van de Bibliotheek AanZet vertellen auteur Natascha van Weezel, advocate Liesbeth Zegveld, presentatrice Dieuwertje Blok en acteur Bilal Wahib hun verhaal.

Natascha is op woensdag 8 april in Het Kruispunt in Barendrecht, Liesbeth is dan in Bibliotheek Papendrecht, Dieuwertje is op donderdag 16 april in Ridderkerk en Bilal is op maandag 20 april in Dordrecht.

Info: debibliotheekaanzet.nl/activiteiten.

advertentie
advertentie