Ontwerp van de karakteristieke  kop van Wim van Wijngaarden
Ontwerp van de karakteristieke kop van Wim van Wijngaarden museum Het Reghthuys

EXPOSITIE "LIEFDEWERK OUD PAPIER"

27 februari 2020 om 11:32 Recreatie Deel je nieuws

In museum Het Reghthuys in Giessenburg vindt zaterdag 7 maart de opening plaats van de expositie "Liefdewerk oud papier". Deze expositie is geheel gewijd aan het werk van in Giessenburg en omgeving zeer bekende Wim van Wijngaarden.

Wim, geboren in 1950 in Giessendam, was voor zijn beroep etaleur; maar zijn hele leven lang was hij eveneens ontwerper en illustrator. Voor kerken, scholen, verenigingen en musea ontierp hij bijzondere affiches. Particulieren vroegen hem hun trouwkaart of geboortekaarjes te maken.

Bekend zijn eveneens de affiches voor het JAZZ-festival in Gorinchem. Dertig jaar lang ontwierp hij daarvoor de affiches.

Voor en tijdens de feestdagen staat er elk jaar een groot bord bij de kerken met affiche en tekst. Deze mooie platen zijn ook door hem gemaakt.

Enkele jaren geleden verscheen er op de markt een prachtig kleurboek met platen uit de gemeente Giessenlanden. Deze door hem gemaakte kleurboeken voor de Geschiedkundige Vereniging gingen als warme broodjes over de toonbank.

Al een aantal jaren werkt Wim als bedenker en inrichter van de exposities in museum Het Reghthuys. Door zijn creativiteit zijn er de laatste jaren prachtige exposities ontstaan. Recentelijk ook de expositie "De barre winter van '63", die een record aantal bezoekers trok.

Wat velen niet weten is dat Wim naast ontwerper en illustrator ook schrijver is van limericks. Deze limerikcks illustreert hij natuurlijk weer met leuke plaatjes.

Het museum wil, nu Wim van Wijngaarden dit jaar 70 jaar hoopt te worden, een expositie van zijn gehele werk laten zien. Naast affiches, kaarten en kaartjes, bijzondere bewerkte foto's en boeken zijn ook de leuke limericks te lezen. Deze expositie is een hommage voor al het werk dat Wim van Wijngaarden voor de Geschiedkundige Vereniging en museum Het Reghthuys gedaan heeft. Museum Het Reghthuys is elke woensdag- en zaterdagmiddag geopend van 13.30 uur tot 17.00 uur. Zie voor meer info www.museumhetregjhthuys.nl

advertentie
advertentie