Op uitnodiging heeft de landelijke groep textielkunstenaars StiQS een expositie ingericht met opvallende en bijzondere objecten.
Op uitnodiging heeft de landelijke groep textielkunstenaars StiQS een expositie ingericht met opvallende en bijzondere objecten. De Koperen Knop

Expositie Duizend speldenprikken

4 maart 2020 om 09:12 Kunst

H'VELD-G'DAM Museum De Koperen Knop start dit voorjaar met een bijzondere expositie vol textiele kunst van hoog niveau. Op uitnodiging heeft de landelijke groep textielkunstenaars StiQS een expositie ingericht met opvallende en bijzondere objecten. De bezoeker kan van 5 maart tot en met 18 april genieten en vooral worden geprikkeld door duizend symbolische speldenprikken.

StiQS is de naam van een groep textielkunstenaars, die afkomstig zijn uit heel Nederland. Zij werken samen om hun kennis te vergroten en de grenzen van hun creativiteit op te zoeken. Het zijn van oorsprong traditionele quilters, die zich hebben geschoold in de kadercursus 'quilten speciaal'. Zij hebben daarbij de grondvorm van de quilt steeds meer losgelaten, terwijl textiel en garens wel hun belangrijkste basismateriaal is gebleven. Daaraan voegen ze vaak andere elementen toe, zoals papier, kunststof, metaal of non-woven vliezen. Dit leidt tot interessante experimenten en unieke vrije vormen.

De expositie geeft een mooie aanleiding om eens met een groep, met een vereniging of vriendinnen een bezoek te brengen aan Museum De Koperen Knop. Daarbij kan worden gekozen uit verschillende arrangementen, van koffie of thee met wat lekkers tot een complete lunch of een high tea. Wel even vooraf reserveren. Dit laatste geldt ook als de aanwezigen willen deelnemen aan een van de workshops monoprinten. Op 25 maart zijn de kids welkom van 14.00 tot 16.00 uur (€ 5,- per persoon) en op 2 april de volwassenen, eveneens van 14.00-16.00 uur (€ 10,- per persoon).

Info: www.koperenknop.nl.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie