Vakkanjers presenteren oplossingen voor de Johan Cruyff Foundation tijdens de halve finale op 11 maart te Rotterdam.
Vakkanjers presenteren oplossingen voor de Johan Cruyff Foundation tijdens de halve finale op 11 maart te Rotterdam. Vakkanjers

Leerlingen Willem de Zwijger College strijden om plek in finale Vakkanjers

5 maart 2020 om 12:22 Onderwijs

H'VELD-G'DAM Leerlingen van 13 vmbo-scholen, waaronder ook het Willem de Zwijger College in Hardinxveld-Giessendam, strijden woensdag 11 maart bij de RDM Campus te Rotterdam om een plek in de finale van Vakkanjers. In de halve finale presenteren de teams hun oplossingen en ideeën om meer jongeren in beweging te krijgen, in opdracht van de Johan Cruyff Foundation. De beste teams gaan door naar Vakkanjers LIVE, de landelijke finale op 10 en 11 juni in Omnisport in Apeldoorn.

Vakkanjers is een programma waarin vmbo'ers en mbo'ers hun vakmanschap ontdekken en ontwikkelen. Dat doen ze aan de hand van een challenge voor een echte opdrachtgever. Dit jaar is dat de Cruyff Foundation. In de challenge 'Creating space for children' daagt de Cruyff Foundation vmbo'ers en mbo'ers uit om innovatieve ideeën en praktijkgerichte oplossingen te bedenken om kinderen te stimuleren meer te bewegen.

Niet alle kinderen hebben de mogelijkheid om te bewegen. Bijvoorbeeld door gebrek aan ruimte, door een beperking of door onvoldoende financiële middelen. De Cruyff Foundation, in 1997 opgericht door Nederlands beste voetballer ooit, vindt dat ieder kind de ruimte moet krijgen om te sporten en te bewegen.

Vmbo'ers en mbo'ers uit heel Nederlands presenteren hun oplossingen tijdens de halve finale. ,,We zijn erg benieuwd naar de creativiteit, frisse blik en technische skills van de teams. We rekenen op bijzondere en unieke ideeën die kinderen tot beweging aanzet", aldus Niels Meijer, directeur van de Cruyff Foundation.

De teams met de beste ideeën plaatsen zich voor de landelijke finale: Vakkanjers live op 10 en 11 juni in Omnisport in Apeldoorn. Hier pitchen ze hun prototypes voor publiek en jury. Benieuwd naar de ideeën en oplossingen van de Vakkanjers? Kijk op www.vakkanjers.nl.

advertentie
advertentie