Afbeelding
A.Verschoor

HKC sluit seizoen af met nipte nederlaag

8 maart 2020 om 20:39 Korfbal

H'VELD-G'DAM Het debuutseizoen in de Hoofdklasse voor HKC zit er op en werd afgesloten met een 25-23 nederlaag in en tegen Nieuwerkerk, dat zich plaatste voor de play offs en dus nog een interessante verlenging van de competitie tegemoet kan zien. Voor HKC was het duel kenmerkend voor dit seizoen: tegen toppers steeds net niet en daardoor terecht buiten de strijd om de play offs gebleven. Mooi was het dat weer ruim honderd Hardinxveldse supporters hun ploeg in Nieuwerkerk kwamen ondersteunen.

In het begin van de wedstrijd had HKC vele schotpogingen maar was daarbij niet zuiver, terwijl Nieuwerkerk aan de andere kant veel meer schoten nodig had om tot scoren te komen. Een 2-0 voor de thuisclub werd nog door Danny den Dunnen en Mabel Havelaar beantwoord, maar daarna liep Nieuwerkerk mede door drie strafworpen uit naar een geflatteerde 8-2 voorsprong. Hierna waren het opnieuw Danny den Dunnen en Mabel Havelaar die HKC dichterbij brachten en de dubbelslag van Eliza Roest betekende 8-6 en daarmee was het ook qua score weer een wedstrijd. Nieuwerkerk onderkende het gevaar en bouwde de voorsprong uit, waarna de ploegen om en om scorend een 11-8 ruststand bereikten.

Na rust had de ploeg van Leon Simons in eerste instantie het initiatief en liep via 12-8 uit naar 14-10. Toen zette de BMN De Klerkploeg de thuisclub meer onder druk en dat leverde vier achtereenvolgende strafworpen op. Eerst werd een overtreding begaan bij een vrije bal van Eliza Roest en daarna werd bij doorbraakpogingen van Mark Klop en tweemaal Mabel Havelaar te hardhandig ingegrepen, waardoor eerst Eliza Roest en daarna Corné Troost ieder tweemaal vanaf de stip konden scoren en daarmee voor een gelijke stand konden zorgen: 14-14. Hierna volgde een mooi laatste kwart van de wedstrijd, waarbij Nieuwerkerk in eerste instantie weer uitliep naar 18-15, maar de ploeg van John Spek en André Kuipers via schoten van Nadhie den Dunnen en tweemaal Corné Troost weer op gelijke hoogte kwam; 18-18. Een nieuwe voorsprong van de thuisploeg werd direct gepareerd met een treffer van Nadhie den Dunnen, waarna HKC voor het eerst aan de leiding kwam door een treffer van Mark Klop: 21-22. Het bracht Nieuwerkerk niet van haar stuk en ondanks een gemiste strafworp wisten ze de score toch weer om te draaien naar een voor hen voordelige stand van 24-22. Danny den Dunnen bracht net voor tijd de spanning nog terug waarna Nieuwerkerk in de laatste minuut de wedstrijd in het slot gooide en van afstand voor de 25-23 eindstand zorgde in het door het arbitrale duo Errol Opering en Mark Meijers goed geleide duel.

Mooi was het om te zien dat na afloop beide supportersgroepen bezit namen van de speelvloer om er met beide teams een mooi feestje van te maken. HKC kan terugzien op een mooi debuutjaar in de Hoofdklasse, waarbij het vele goede wedstrijden heeft gespeeld, het net-niet was voor de top, maar HKC het trouwe en altijd enthousiaste publiek steeds weer wist te vermaken.