Op de foto staan v.l.n.r.: Michel de Bruin (vrijwilligerscoördinator), Monica van den Berg (vrijwilligerscoördinator), Peter de Wit (bestuurder) en Annelies Lodder (vrijwilligerscoördinator).
Op de foto staan v.l.n.r.: Michel de Bruin (vrijwilligerscoördinator), Monica van den Berg (vrijwilligerscoördinator), Peter de Wit (bestuurder) en Annelies Lodder (vrijwilligerscoördinator). Waardeburgh

Vrijwillige inzet goed geregeld bij Waardeburgh

15 maart 2020 om 08:56 Zorg

SLIEDRECHT Waardeburgh heeft het keurmerk 'Vrijwillige Inzet Goed Geregeld' van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) ontvangen. Dit keurmerk toont aan dat Waardeburgh ook goed voor haar vrijwilligers zorgt.

Ruim 600 vrijwilligers zetten zich belangeloos in voor de bewoners van zorgcentrum Parkzicht en verpleeghuis Overslydrecht in Sliedrecht, de bewoners van de twee andere zorgcentra en de thuiswonende cliënten van Waardeburgh. De inzet van vrijwilligers is onmisbaar. Met het uitreiken van het keurmerk bevestigt de NOV dat Waardeburgh goed met deze inzet omgaat.

Een beoordelaar van NOV bracht een bezoek aan Waardeburgh om met eigen ogen te zien hoe het vrijwilligerswerk is geregeld. Ook ging zij in gesprek met vrijwilligers en de vrijwilligerscoördinatoren en werd het vrijwilligersbeleid van Waardeburgh getoetst aan de richtlijnen van de NOV. Met name de goede, open sfeer viel de beoordelaar op.

De vrijwilligerscoördinatoren van de zorgcentra zijn terecht trots op het resultaat: ,,Het is goed om te horen dat vrijwilligers zich gewaardeerd voelen en dat ook een onafhankelijke beoordelaar zo positief is over de manier waarop we omgaan met onze vrijwilligers."

advertentie
advertentie