Afbeelding
Archief BDUmedia

Openingstijden gemeentehuis en dienstverlening Klant Contact Centrum aangepast vanwege coronavirus

16 maart 2020 om 09:23 Maatschappelijk

H'VELD-G'DAM Vanaf vandaag, maandag 16 maart, past de gemeente Hardinxveld-Giessendam de dienstverlening van het gemeentehuis aan.

Dit gebeurt vanwege de aangescherpte maatregelen rond het coronavirus. De aanpassingen gelden in ieder geval tot en met 6 april. Wie verkoudheidsklachten of koorts heeft, wordt afgeraden om naar het gemeentehuis te komen.

AANPASSINGEN De publieksbalies en de receptie zijn geopend op maandag 09.00-12.00 uur, woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur en vrijdag 09.00 tot 11.00 uur. Openingstijden telefonie zijn vooralsnog onveranderd.

Het gemeentehuis is alleen open voor de meest belangrijke zaken. Dat zijn: aangifte geboorte, aangifte overlijden, inschrijving vanuit buitenland, verhuizingen, aanvraag paspoort, aanvraag identiteitskaart, aanvraag rijbewijs bij geldigheid korter dan 1 maand, huwelijk/geregistreerd partnerschap en erkenning kind/ongeboren vrucht. Voor overige zaken worden de inwoners verzocht om het bezoek aan het gemeentehuis uit te stellen. Of om die via de website te regelen, het gaat op de volgende producten waarbij dat kan: aanvraag verklaring omtrent gedrag, aanvraag uittreksel BRP. Het voltrekken van geplande huwelijken gaat vooralsnog door. Ook begrafenissen gaan door.

BEGRIP De gemeente vraagt om begrip als er langere wachttijden zijn aan de balie of bij het Klant Contact Centrum. Ook kan het verwerken van de aanvraag langer duren dan normaal. De maatregelen zijn in het belang van de gezondheid.

advertentie
advertentie