Afbeelding
CDA Hardinxveld

'Biggenruggen fietspad Rivierdijk veilig'

18 maart 2020 om 07:34 Verkeer en vervoer

H'VELD-G'DAM De gemeente is niet van plan om de zogenoemde biggenruggen weg te halen die langs het fietspad onderaan de Rivierdijk liggen in de buurt van Klop Watersport in Boven-Hardinxveld. De betonblokken moeten voorkomen dat auto's het fietspad op rijden, maar volgens het CDA werken ze niet. De obstakels vormen nu vooral een gevaar voor fietsers, meent het CDA.

Dat laatste wordt door de gemeente tegengesproken. De biggenruggen staan onder een lantaarnpaal en zijn daardoor voldoende zichtbaar, stelt de gemeente. Daarnaast worden fietsers erop geattendeerd door een markering op de weg. ,,Tot nu toe hebben wij ook geen meldingen gehad van incidenten bij de blokken'', antwoordt de gemeente op vragen van het CDA.

CDA-raadslid Timon van Zessen is het niet eens met de reactie. ,,De biggenruggen dragen niet bij aan het doel van het verhogen van de verkeersveiligheid. Dergelijke stenen kunnen onnodige valpartijen van fietsers veroorzaken. Ook worden soms auto's op het fietspad net voor de biggenruggen geparkeerd dat ook niet bijdraagt aan de fietsveiligheid.''

advertentie
advertentie