Nadia en Wahid. (Foto: Privé)
Nadia en Wahid. (Foto: Privé) Privé

'Gelukkig kunnen we videobellen'

31 maart 2020 om 07:22 Mensen

H'VELD-GIESSENDAM Ze staat op het punt om te bevallen en moet dit zonder haar vriend doen, maar de liefde voor hem is er nog altijd: Nadia Bruins (25) uit Hardinxveld-Giessendam deed mee aan het televisieprogramma Grenzeloos Verliefd en kan zeggen dat het goed gaat tussen haar en Wahid.

door Eline Lohman

In het programma Grenzeloos Verliefd emigreren Nederlandse vrouwen naar hun geliefde in het buitenland. Ook het verhaal van Nadia werd gevolgd, in het najaar van 2019. In de zomer van 2017 ging zij voor vrijwilligerswerk naar het Griekse eiland Lesbos. Zij ontmoette daar de Afghaanse vluchteling Wahid, die een aantal jaren jonger is dan Nadia. Ze woonden samen, maar Wahid mag Griekenland niet verlaten. In de zomer van 2019 keerde Nadia terug naar Nederland, waar ze in Hardinxveld-Giessendam woont bij haar moeder. Ze vertelt hoe het nu met haar en met de relatie gaat.

,,Ik ben terug naar Nederland gegaan omdat dit financieel wat gemakkelijker is. Ik had hier ook een baan. Toen ik eenmaal terug was, kwam ik erachter dat ik zwanger ben. Op 3 april verwachten we een meisje! Ik wil graag in Nederland bevallen, omdat bevallen in Griekenland me geen pretje lijkt. De zorg is daar anders dan wij hier gewend zijn."

In februari zag Nadia haar Wahid, die nu vier jaar in Griekenland zit na zijn vlucht naar dit land, voor het laatst. Toen reisde ze naar Griekenland. ,,Nog even snel, voordat ik niet meer mocht vliegen. Ik ben op Wahid gevallen vanwege de rust die hij uitstraalt. Het plan is dat wanneer hij al zijn papieren heeft, we gaan kijken of we kunnen trouwen. Vervolgens willen we in Duitsland gaan wonen, omdat Wahid daar familie heeft en ik vind het ook prima om daar te gaan wonen."

Maar dat gaat niet zomaar. ,,Het is heel moeilijk om mijn vriend naar Nederland of Duitsland te krijgen. Omdat hij niet in zijn geboorteland is en hij geen paspoort heeft. Dat maakt het allemaal moeilijker – het is een heel omslachtig traject. Momenteel is hij bezig met het aanvragen van een reisdocument. Ook dit kan maanden duren. Als dat allemaal rond is, dan kan hij reizen. Dat Wahid niet bij de bevalling kan zijn vind ik moeilijk, maar het is niet anders. Gelukkig kunnen we videobellen, dan kan hij er toch een beetje bij zijn. Zo hebben we dat ook gedaan met de echo-afspraken die ik had."

Nadia kijkt met een goed gevoel terug op haar deelname aan Grenzeloos Verliefd. ,,Ik vond het leuk om aan het programma mee te doen. Alleen al om mee te maken hoe het er achter de schermen aan toe gaat. En onze dochter kan later zien hoe het zit – een mooie herinnering."
 

In februari zag Nadia haar Wahid, die nu vier jaar in Griekenland zit na zijn vlucht naar dit land, voor het laatst. (Foto: Privé)
advertentie
advertentie