Afbeelding
Pixabay

UPDATE CORONAVIRUS Daling aantal nieuw vastgestelde besmettingen in Nederland

30 maart 2020 om 14:35 Corona Dossier coronavirus

H'VELD-G'DAM Voor het eerst in vijf dagen zijn er in een etmaal minder dan 1000 nieuw vastgestelde coronabesmettingsgevallen bijgekomen in Nederland. Waren het er gisteren nog 1102, volgens de nieuwe RIVM-cijfers groeide het aantal vastgestelde besmettingen sinds de update van gisteren met 884, waarmee het totaal aantal positief geteste patiënten op 11.750 kwam. In Hardinxveld staat het aantal vastgestelde besmettingsgevallen volgens het RIVM op tien. Dat zijn drie besmettingen meer dan de cijfers gisteren aangaven. 

Ook het totaal aantal overledenen zakte behoorlijk: Van 132 gisteren tot 93 in het afgelopen etmaal (864 in totaal).

ZIEKENHUISOPNAMES Het totaal aantal gemelde patiënten dat opgenomen is (geweest) in het ziekenhuis bedraagt nu 3990, waarvan het afgelopen etmaal 507 (was 529 in etmaal daarvoor).

Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Deze week zal duidelijk worden of er sprake is van een werkelijke afvlakking.

In Noord-Brabant zet de afnemende trend in het aantal ziekenhuisopnames door. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg zijn er relatief veel ziekenhuisopnames. In de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en Zeeland is het aantal ziekenhuisopnames stabiel laag.

In de enorme stroom aan artikelen over het coronavirus is veel behoefte aan extra context en duiding. Bij veel lezers leven vragen over wat wel en niet mag en wat de stand van zaken is. Wij hebben beschikbare informatie van bijvoorbeeld het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Rijksoverheid hier voor je op een rijtje gezet.  

advertentie
advertentie