Ingezonden: Bedankt

1 april 2020 om 17:06 Opinie

Lieve kinderen,

Ik kom op kantoor van mijn werk de wijkverpleging en daar lag afgelopen week een hele grote stapel tekeningen van kinderen van de Regenboogschool. Of ik die uit wil delen aan de mensen die zorg nodig hebben vanavond. Ik had even zo mijn bedenkingen: "dit gaat veel tijd kosten!" Ik kijk door de stapel tekeningen en mijn gedachten veranderen direct. Ach wat maakt het uit, de mensen gaan hier erg blij van worden. En ja, wat waren de mensen blij en verrast, sommigen zelfs met tranen in hun ogen. Wat heeft het hun goed gedaan. Even wat anders dan corona. Wat geweldig dat er mensen zijn die deze initiatieven nemen om deze crisis een positieve draai te geven.

Een aantal reacties. De een vond het lief en /of mooi. De ander: 'prachtig en wat leuk'. 'Hier word je vrolijk van!' Weer een ander vond het zo fijn dat eraan hen gedacht werd met tranen in de ogen. De volgende vond het creatief.

Kinderen van de basisschool, deze oudere en eenzame mensen willen jullie allemaal hartelijk bedanken.
Gewoon omdat je voor iemand een tekening maakte die je niet kende. Wat hebben jullie ontzettend je best gedaan. Wat super lief dat jullie de tijd hebben genomen om een prachtige tekening te maken voor deze ouderen en eenzame mensen uit de buurt. Die nu weinig of geen bezoek krijgen. (Wij zorgverleners zijn geen bezoek). Ondanks dat jullie een druk lesprogramma van school thuis hebben. Het was hartverwarmend en het heeft ons bijzonder goed gedaan. Als laatste op het moment dat ik een tekening overhandigde aan een zorgvrager, stond de tv aan. Daar werd op dat moment verteld door de directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau, onze plaatsgenoot Kim Putters, dat ons Nederland door deze coronacrisis nooit meer het zelfde zou zijn. Als we er allemaal voor elkaar zijn, hoeven we het niet alleen te doen. Ik bid en hoop dat wij dat met zijn allen met liefde, bewogenheid, medemenselijkheid en zorgzaamheid naar elkaar om blijven zien.

De waardering uitblijven spreken over alle takken van de zorgverlening, ook na deze coronacrisis.

Een zorgverlener

advertentie
advertentie