Afbeelding
Internet

Internet, bellen en tv: er is genoeg keuze in Hardinxveld

9 april 2020 om 17:04 Partnercontent

Hoewel er maar genoeg dorpen en steden zijn waar nog geen glasvezel verbinding ligt, mag Hardinxveld gelukkig gebruik maken van een geweldig glasvezelnetwerk. Niet alleen betekent dit dat je gebruik kunt maken van ontzettend snel internet, maar ook dat er flink wat meer mogelijkheden zijn op het gebied van aanbieders, verbindingen en pakketten. Een paar minuutjes je glasvezel vergelijken geeft je direct een overzicht van alle mogelijkheden en kan je zomaar eens flinke besparingen en mooie extra's opleveren.

En toch voelt het overstappen naar een nieuwe provider voor veel mensen als te veel gedoe. En dat is niet geheel onterecht: een aantal jaren geleden was het vergelijken en overstappen op een nieuwe aanbieder inderdaad een traag en energievretend proces. Maar dat is gelukkig niet langer het geval: bijna alle providers hebben een handige overstapservice die ervoor zorgt dat je in no-time overgestapt bent zonder extra kosten!

Behoeften in kaart brengen
Wetende dat het overstappen je bijna geen moeite kost, maakt dat het onderzoeken en vergelijken van de aanbieders een stuk interessanter wordt. De kans is namelijk groot dat je huidige contract niet langer up-to-date is, en dat je misschien zelfs voor pakketten en diensten betaald die je al jaren niet meer gebruikt (gebruik je de vaste telefoonlijn bijvoorbeeld nog?).

Gelukkig is er meer dan genoeg keuze in aanbod in Hardinxveld. Door een goede vergelijkingssite te gebruiken kun je, na het aangeven van jouw voorkeuren, direct een overzicht voorgeschoteld krijgen met alle abonnementen en mogelijkheden voor jouw postcode: passend bij jouw voorkeuren en behoeften. De ideale manier om op zoek te gaan naar een nieuw glasvezelnetwerk.

Wel of geen glasvezel?
Kies je daarentegen voor een andere verbinding dan glasvezel? Let dan goed op de beloofde internetsnelheid. De gegeven maximum snelheid is vaak namelijk erg aantrekkelijk in theorie, maar de uiteindelijke daadwerkelijke internetsnelheid kan nogal eens tegenvallen. Streamingdiensten zoals bijvoorbeeld Netflix adviseren vaak een minimumsnelheid van 50Mb/s; met een snelheid tussen de 50 en 100 Mb/s zou je dus in principe helemaal goed moeten zitten. Weet je niet wat voor snelheid je op het moment hebt? Om te kijken wat voor snelheid je op het moment hebt kun je in een paar minuten een online speedtest uitvoeren.

Wel of geen vaste telefonie?
Hoewel de alles-in-1-pakketten ontzettend aantrekkelijk kunnen lijken, worden hier vaak diensten en abonnementen in toegevoegd die niet langer gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan de vaste telefonie: ooit voor aantrekkelijke tarieven aangeboden en hierdoor goedkoper dan bellen met de smartphone, maar inmiddels even duur al dan niet duurder dan het bellen met de smartphone. Vraag jezelf dus echt even af of je die vaste telefonie daadwerkelijk nog wel nodig hebt. Misschien is het wel tijd om helemaal over te stappen op mobiele telefonie en zo een paar tientjes per maand te besparen!

Gebruik een vergelijkingssite
Nu je ongeveer weet waar je wel of juist niet naar op zoek bent, is het tijd om een goede vergelijkingssite te vinden. Er is namelijk zoveel keuze in Hardinxveld dat je af en toe door de bomen het bos niet meer ziet. Een goede vergelijkingssite geeft je een handig overzicht van alle mogelijkheden, en hierdoor in een paar minuten de kans om tientallen euro's per maand te besparen!

advertentie
advertentie