Boekkasten
Boekkasten PR

Bibliotheek AanZet is er online voor iedereen

4 april 2020 om 11:40 Recreatie

H'VELD-G'DAM Het grootste deel van Nederland zit ineens veel thuis. De Bibliotheek AanZet vindt het belangrijk dat iedereen toch kan blijven lezen én leren. Dit kan allereerst in onze virtuele vestiging. Veel leden weten dit online aanbod met onder andere e-books en luisterboeken al te vinden. Voor wie liever van papier leest, is er de nieuwe haalservice Haal de bieb in huis! in Hardinxveld-Giessendam. Vanaf 7 april kunnen leden een bestelling telefonisch doorgeven en deze ophalen bij de bibliotheek.

,,Achter de schermen zijn we steeds bezig om onze collectie en diensten voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar te houden. Ons online aanbod was al op orde, dus dat is fijn. Maar collega's bedenken ook nieuwe oplossingen; zo zijn er nu Taalcafés via een videoverbinding. Geweldig", aldus Ankie Kesseler, directeur-bestuurder van de Bibliotheek AanZet. ,,Om te voorkomen dat onze boeken wekenlang in de kast blijven staan, hebben we de haalservice opgezet. Zolang het nodig is, halen we voor onze leden alles uit de kast. Letterlijk en figuurlijk."

EENZAME OUDEREN Vorige week startte Haal de bieb in huis! in Dordrecht. In deze eerste week hebben hier al 141 klanten gebruik van gemaakt. Met de haalservice probeert de Bibliotheek AanZet van waarde te blijven voor ál haar inwoners. Met name op het gebied van leesbevordering en leesplezier. Dit is haar taak en dat blijft zo. Ook in deze tijden leent de bibliotheek zich voor de meer kwetsbare groepen, zoals eenzame ouderen.

Info: debibliotheekaanzet.nl/haal-de-bieb-in-huis, service@debibliotheekaanzet.nl of 078-6205500. De klantenservice is beschikbaar op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

advertentie
advertentie