Leerkrachten brachten de lespakketjes rond. (Foto: Privé)
Leerkrachten brachten de lespakketjes rond. (Foto: Privé) Privé

Leerkrachten brengen lespakketjes rond

11 april 2020 om 10:09 Onderwijs

H'VELD-G'DAM Leerkrachten van IKC Merwede hebben vrijdag 3 april eigenhandig lespakketjes rondgebracht bij de kinderen. Ze gingen de wijken in, met veel positieve reacties als resultaat.

door Eline Lohman

Wat begon met een 1 april grap, is verder gegaan met iets serieus, vertelt Judy van Boxtel, locatieleider van de Merwedeschool in Hardinxveld-Giessendam, onderdeel van IKC Merwede. ,,We zijn op het idee van de lespakketjes langsbrengen gekomen doordat we een 1 april grap uitgehaald hadden. We hadden tegen de kinderen gezegd dat ze hun werk op het raam moesten plakken en dat wij leerkrachten dan langs zouden komen om ze te controleren. De ramen hingen hier en daar vol op 1 april! We kregen zulke leuke reacties op deze actie dat we na ons rondje door het dorp besloten dat we langsgaan met lespakketten. Want het deed ons ook erg goed."

Zo gezegd, zo gedaan. De leerkrachten maakten voor drie weken werkpakketjes met daarin allerlei werkjes toegespitst op specifieke klassen. Zo kreeg de bovenbouw een werkboekje over 5 mei in het pakket en de jongere garde kon stickers of krijtjes in het pakket vinden. Judy: ,,Ook hebben we knutselspullen in de pakketjes gedaan, zodat kinderen iets kunnen knutselen voor Moederdag. Niet alleen leerwerk, maar ook creatieve opdrachten. Er zit stof in voor drie weken. Vrijdag 3 april zijn we de wijken weer ingetrokken met de werkpakketjes. We kregen heel goede reacties! Het was zo fijn om de kinderen weer even te zien en een praatje te maken. We bellen wel iedere week met de kinderen en we videobellen, maar iemand in het echt zien, in de thuissituatie, is toch anders. Als je die glimmende gezichtjes ziet, dan word je daar wel emotioneel van. We missen de kinderen enorm."

Een vervolg zit er zeker in. ,,Mochten de corona-maatregelen verlengd worden, dan gaan we zeker weer nieuwe pakketten maken. Leren door te doen, is heel belangrijk. Zo hebben we al een potje met zaadjes meegegeven aan wat kinderen, zodat ze het groeiproces kunnen zien. En de kinderen die in deze periode jarig zijn, kunnen de verjaardag nu niet in de klas of op school vieren. Daarom brengen wij op de dag dat de kinderen jarig zijn een verjaardagskaart bij de kinderen langs. Sommige jarige kinderen hebben de traktatie, die normaal gesproken in de klas aan de leerlingen wordt gegeven, bij klasgenoten in de brievenbus gestopt."


 

advertentie
advertentie