De Regenboog tijdens de opening van de nieuwe school in 2017.
De Regenboog tijdens de opening van de nieuwe school in 2017. BDUmedia archief

Regenboogschool moet alweer uitbreiden

14 april 2020 om 17:15 Onderwijs

H'VELD-G'DAM Het nieuwe gebouw van basisschool De Regenboog in Boven-Hardinxveld krijgt een uitbreiding. De gemeente stelt ruim zes ton beschikbaar om de school met de bijbel van extra ruimte en materiaal te voorzien. De gemeenteraad vergadert binnenkort over het voorstel.

door Ward den Besten

De Regenboog zit sinds 2017 in het nieuwe pand aan de Steek, maar het gebouw is nu al te klein. De school telt dit schooljaar 241 leerlingen. Dat zijn er meer dan verwacht. Nu al komt het pand volgens berekeningen 105 vierkante meter tekort. Omdat verwacht wordt dat het leerlingenaantal de komende jaren verder oploopt is in de toekomst 200 vierkante meter extra nodig.

Vanwege het ruimtegebrek vroeg De Regenboog vorig jaar al om een tijdelijke uitbreiding. Daar wordt nu van afgezien en in plaats daarvan komt er een permanente aanbouw. Ook omdat in de buurt verder geen gebouwen leegstaan die de school kan gebruiken.

Voor de verbouwing zelf stelt de gemeente een bedrag beschikbaar van bijna 587.000 euro. Die investering wordt in veertig jaar afgeschreven. Daarnaast heeft De Regenboog ook extra meubels en lespakketten nodig. Daarvoor rekent de gemeente een kleine 29.000 euro. Voor de tijdelijke uitbreiding was in de begroting van de gemeente tot en met 2023 al een totaalbedrag van 112.000 euro opgenomen. Als de gemeenteraad akkoord is, gaat de gemeente in overleg met het schoolbestuur over hoe de verbouwing moet worden uitgevoerd. Wethouder Theo Boerman geeft aan dat de school zelf mag bepalen hoe ze de extra ruimte wil indelen. Omdat het een spoedaanvraag betreft kan de uitbreiding volgens hem snel uitgevoerd worden. De gemeenteraad bespreekt het voorstel tijdens de eerstvolgende vergadering. Dat is waarschijnlijk donderdag 23 april. Dan komt de raad, zij het digitaal en mits de techniek het toelaat, voor het eerst weer bij elkaar sinds de maatregelen tegen verdere verspreiding van het coronavirus van kracht zijn.

advertentie
advertentie