Sportcoach Maarten Hendrickx en Marlies van den Heuvel laten de senioren van de Wielinghof op hun balkon bewegen.
Sportcoach Maarten Hendrickx en Marlies van den Heuvel laten de senioren van de Wielinghof op hun balkon bewegen. Walter Leendertse

Balkonbeweeglessen groot succes

20 april 2020 om 12:59 Corona

H'VELD-G'DAM Nu er op verschillende maatschappelijke vlakken maatregelen worden genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, worden er verschillende creatieve alternatieven bedacht. Zo ook bij Servanda.

door Walter Leendertse

Sportcoach Maarten Hendrickx zag met lede ogen aan dat de wekelijkse beweeglessen voor de ouderen niet meer doorgingen en bedacht de balkonbeweeglessen. ,,Het is belangrijk dat mensen in beweging blijven, niet alleen voor je lichaam, maar ook voor je hersenen. Daarnaast zien veel ouderen elkaar veel minder doordat veel sociale ruimtes gesloten zijn. Op deze manier kunnen ze tóch iets samen doen terwijl ze op hun eigen balkon blijven."
Vorige week dinsdag gaf Hendrickx samen met Marlies van den Heuvel de eerste balkonbeweeglessen voor de ouderen van de Wielinghof. Dit bleek een groot succes. ,,Ik heb veel gevulde balkons gezien en krijg heel veel positieve reacties", aldus Hendrickx. De beweeglessen bestaan vooral uit fitnessoefeningen waarbij soms simpele hulpstukken zoals een stoel, de balkonrand en een handdoek worden gebruikt. Het is dus voor veel mensen toegankelijk.
De lessen gaan in ieder geval tot en met 28 april door op dinsdagochtend om 10.15 uur op het plein vóór de Wielinghof, echter Hendrickx heeft plannen om zijn concept ook te lanceren bij andere verzorgingshuizen. Mochten de maatregelen na 28 april nog van kracht blijven volgt er hoogstwaarschijnlijk een nieuwe serie balkonbeweeglessen. Wie een kijkje wil komen nemen, is welkom. Wel de 1,5 meter afstand in acht nemen tot elkaar en de bewoners.

Bekijk de video van de balkonbeweegles hieronder. 

Afbeelding
advertentie
advertentie